ΣΠΙΤΙ

5 αντικείμενα στο σπίτι που πρέπει να απολυμαίνεις κάθε μέρα

Unsplash

Με την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας να είναι η νούμερο ένα είδηση οφείλουμε να τηρούμε τους κανόνες προσωπικής υγιεινής χωρίς να ξεχνάμε πως το σπίτι μας χρειάζεται τώρα συχνότερο καθάρισμα. Δεν λέμε να βάζεις σκούπα κάθε μέρα αλλά καλό θα ήταν να απολυμαίνεις κάποια αντικείμενα εντός του σε καθημερινή βάση καθώς ο ιός «ζει» σε επιφάνειες από μερικές ώρες μέχρι και μερικές ημέρες.

Αυτά είναι τα αντικείμενα που πρέπει να απολυμαίνεις καθημερινά γιατί τα ακουμπάς πολύ συχνά εσύ αλλά και όσοι μένουν στο ίδιο σπίτι με εσένα.

Πόμολα

Καθαρίζουμε το πόμολο της πόρτας με μαντηλάκια, αφού είναι το πρώτο πράγμα που πιάνουμε ερχόμενοι απ’ έξω. Και δεν μιλάμε μόνο για την εξωτερική πόρτα του σπιτιού. Όλες οι πόρτες εντός του σπιτιού, οι μπαλκονόπορτες αλλά και τα παράθυρα χρειάζονται ιδιαίτερη επιμέλεια στην απολύμανση. Τα αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια είναι η καλύτερη λύση.

Σταθερό τηλέφωνο

Για το σταθερό τηλέφωνο ισχύει ό,τι και για την απολύμανση του κινητού τηλεφώνου. Το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι με τα αντιβακτηριδιακά-αντισηπτικά μαντηλάκια να το απολυμάνεις πολύ προσεκτικά. Αν δεν διαθέτεις από αυτά θα πάρεις ένα πανί και θα ψεκάσεις πάνω σε αυτό αντιβακτηριδιακό σπρέι και έπειτα θα απολυμάνεις το τηλέφωνο, επιμένοντας στην περιοχή του μικροφώνου και των πλήκτρων.

Τηλεχειριστήριο

Ανά πάσα στιγμή το τηλεχειριστήριο μπορεί να αλλάξει χέρια για αυτό λοιπόν και είναι μέσα στο top 5 με τα αντικείμενα που πρέπει να καθαρίζεις καθημερινά. Το καθαρίζεις με ένα βρεγμένο πανί με ζεστό νερό και λευκό ξίδι. Τρίβεις όλη την επιφάνεια προσεκτικά ώστε να μην εισχωρήσει υγρό στο εσωτερικό του και μετά πάμε για τις λεπτομέρειες. Με μία μπατονέτα εμποτισμένη σε οινόπνευμα καθαρίζεις ανάμεσα στα κουμπιά.

Η βρύση του μπάνιου

Η βρύση φαίνεται πεντακάθαρη αλλά δεν είναι. Σκέψου μόνο πως την ακουμπάς για να ανοίξεις τη βρύση προκειμένου να πλύνεις τα βρώμικα χέρια σου. Πέρα από τα άλατα, χρειάζεται καθημερινό καθάρισμα με τα απολυμαντικά που είναι ειδικά για το μπάνιο. Διαβάζω σε έρευνα που έγινε πως η βρύση του μπάνιου έχει 21 φορές περισσότερα βακτήρια από αυτά του καθίσματος της τουαλέτας.

Διακόπτες

Μπαίνεις στο δωμάτιο πατάς τον διακόπτη για να ανάψεις τα φώτα. Βγαίνεις από το δωμάτιο πατάς τον διακόπτη για να σβήσεις τα φώτα. Αλλάζεις δωμάτιο και ακολουθείς την ίδια διαδικασία. Το κάνεις εσύ, το κάνουν κι όσοι μένουν στο ίδιο σπίτι με εσένα. Μεγάλη προσοχή με τους διακόπτες. Δεν τους ψεκάζεις για να τους καθαρίσεις. Ψεκάζεις με αντιβακτηριδιακό σπρέι ένα πανί κι έπειτα τους καθαρίζεις. Τα υγρά μαντηλάκια κάνουν την ίδια δουλειά.

Exit mobile version