ΓΕΥΣΗ

5 φούρνοι της Αθήνας για το πιο λαχταριστό ψωμί της Πρωτοχρονιάς

iStock

Το ψωμί, είτε ως συνοδευτικό είτε ως πρωταγωνιστής, κατέχει ξεχωριστή θέση στο ελληνικό τραπέζι, ιδιαίτερα στις γιορτές. Στην Αθήνα, οι επιλογές για φρέσκο, γευστικό και υψηλής ποιότητας ψωμί είναι αμέτρητες. Από παραδοσιακούς φούρνους μέχρι μοντέρνες αρτοποιίες, μπορείς να βρεις την ιδανική επιλογή που θα απογειώσει το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σου.

Το ψωμί αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας. Είναι το θεμέλιο κάθε τραπεζιού, είτε πρόκειται για ένα καθημερινό γεύμα είτε για το πιο λαμπερό γιορτινό τραπέζι. Στα γιορτινά τραπέζια της Πρωτοχρονιάς, το ψωμί δεν είναι απλώς συνοδευτικό· γίνεται σύμβολο αφθονίας, φιλοξενίας και γευστικής πληρότητας. Με την πληθώρα επιλογών που υπάρχουν πλέον -από παραδοσιακά καρβέλια μέχρι ιδιαίτερες γεύσεις όπως ψωμί με προζύμι, πολύσπορο, ή ακόμη και γλυκές επιλογές, το ψωμί πρωταγωνιστεί δίπλα στα πλούσια πιάτα του γιορτινού τραπεζιού. Για να κάνεις τη σωστή επιλογή για το τραπέζι σου, σου παρουσιάζουμε τους καλύτερους φούρνους της Αθήνας, όπου μπορείς να βρεις εξαιρετικής ποιότητας ψωμί, ιδανικό για την Πρωτοχρονιά.

The Black Salami Microbakery

Στην καρδιά των Εξαρχείων θα βρεις ένα φούρνο, που ενώνει την Ελλάδα με την Ιταλία: Όλες οι ζύμες, είναι φτιαγμένες από φυσικό προζύμι και δεν περιέχουν διογκωτικά. Χρησιμοποιούν αλεύρι από το Τορίνο, ενώ το λάδι τους είναι από τη Μάνη. Εδώ, έχεις αμέτρητες επιλογές ψωμιού, διάφορα είδη focaccia, αλλά και flatbread. Φυσικά ξεχωριστή θέση στο τραπέζι του ρεβεγιόν, έχει το προζυμένιο ψωμί από κίτρινο σκληρό σιτάρι. Για σένα που προσέχεις τη διατροφή σου, υπάρχουν σταθερά και ψωμί ημι-ολικής με προζύμι, καρβέλι σίκαλης ολικής και πολύσπορο.

The Black Salami Microbakery: Ζωοδόχου Πηγής 71, Εξάρχεια

Jesus Crust

Ακόμα ένας νέας κοπής φούρνος, είναι το Jesus Crust το οποίο θα βρεις στο Νέο Ψυχικό. Σε αυτό το new age bakery θα βρεις ψωμιά, όλα με φυσικά με προζύμι. Κλασικό λευκό, μαύρο ολικής άλεσης, χαρουπόψωμο, porridge με χυλό βρώμης, Danish πολύσπορο και με λίγο αλεύρι σίκαλης. Στο Jesus Crust θα βρεις και focaccia, ενώ το μοναδικό ψωμί χωρίς προζύμι, είναι το brioche. Ό,τι και να επιλέξεις ένα Jesus, θα το πεις!

Jesus Crust: Σολωμού 9, Νέο Ψυχικό

Bread B.C.

Ψωμί προ Χριστού ή αλλιώς Bread B.C. είναι το όνομα ενός ακόμα νέας γενιάς φούρνου στην Αθήνα, που αντιμετωπίζει το ψωμάκι όπως του πρέπει. Στους πάγκους του Bread B.C. θα βρεις λευκό, σταρένιο ψωμί, ψωμί με πολύ υψηλό ποσοστό σίκαλης (τουλάχιστον 50%) και προζύμι σίκαλης, το «4 αρχαίοι σπόροι» που περιλαμβάνει τέσσερα σιτηρά (φαγόπυρο, λιναρόσπορο, άγριο κριθάρι και τεφ), αλλά και το Superseeded με ολόκληρο κριθάρι. Εδώ επίσης θα βρεις προζυμένιο ψωμί του τοστ, αλλά και προπύρα ένα είδος focaccia, που φτιάχνεται παραδοσιακά στην περιοχή της Λακωνίας.

Bread B.C: Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι

Betty’s Bakery

Όλα τα ψωμιά εδώ, γίνονται με αγνά άλευρα, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα και τα οποία προέρχονται κυρίως από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Παρασκευάζονται μόνο με φυσικό προζύμι, είναι εξίσου γευστικά και εξαιρετικά θρεπτικά. Το Betty’s X-mas Bread, θα κερδίσει σίγουρα τους καλεσμένους σου, που δεν θέλουν να βγουν εκτός διατροφικού προγράμματος, κατά τη διάρκεια των γιορτών. Το Betty’s Bakery πωλείται στα καλύτερα καταστήματα βιολογικών και delicatessen εντός και εκτός της Αθήνας. Φυσικά μπορείς να κάνεις και online τις παραγγελίες σου.

Φούρνοι της Αθήνας για το πιο λαχταριστό ψωμί της Πρωτοχρονιάς

PAUL

Οι γαλλικοί φούρνοι PAUL φέρνουν και φέτος τη μαγεία των γιορτών, φέρνοντας παριζιάνικο αέρα στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς. Μετρώντας περισσότερα από 130 χρόνια εμπειρίας, οι γαλλικοί φούρνοι PAUL συνεχίζουν την πορεία τους διατηρώντας αναλλοίωτο το πάθος τους για το ψωμί και τη γαλλική τέχνη του «ευ ζην».

Εδώ θα ανακαλύψεις μια τεράστια ποικιλία σε φρέσκα ψωμάκια που βασίζονται σε αυθεντικές, παραδοσιακές συνταγές της γαλλικής αρτοποιίας, μεταξύ των οποίων το παραδοσιακό ψωμί από τη Γαλλία με αγνό παρθένο ελαιόλαδο (fougasse), το παραδοσιακό χωριάτικο ψωμί της Γαλλίας (campagne) και φυσικά πολλά και διαφορετικά είδη αυθεντικής γαλλικής μπαγκέτας (απλή, με παπαρουνόσπορο, με σουσάμι, με δημητριακά).

  • Αθήνα: Πανεπιστημίου 10, 2103632352
  • Γλυφάδα: Κύπρου 70 & Πλατεία Εσπερίδων, 210 8947169
  • Κηφισιά: Λεβίδου 4, 210 8084288
  • Χαλάνδρι: Ανδρέα Παπανδρέου 13, 210 6856089

Προσοχή! Eξαντλούνται γρήγορα, οπότε καλό είναι να περάσεις στο ξεκίνημα της ημέρας σου.

Exit mobile version