ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

5 συνταγές για ζυμαρικά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Αν έχεις παιδιά στο σπίτι ή είσαι κι εσύ ένα απ' αυτά, οι μακαρονάδες είναι το πιο φανταστικό comfort food του κόσμου όλου. Ταιριάζουν με τα πάντα κι είναι κατάλληλες για κάθε ώρα και στιγμή. Αρκεί βέβαια να'χεις στο ψυγείο το αυθεντικό ιταλικό τυρί Grana Padano, που τρίβεται σε χρόνο dt για να δώσει στο κάθε τύπου ζυμαρικού σου μια αλλιώτικη τρυφεράδα και γλύκα.

 

Μπορώ να φτιάχνω ζυμαρικά καθημερινά. Σπαγγέτι, ριγγατόνι, αχιβάδες, λαζάνια, ταλιατέλες. Με σάλτσα ή χωρίς. Τυρί όμως πάντα. Και μπόλικο. Και θέλω το αυθεντικό Ιταλικό Grana Padano, που δίνει σε κάθε πιάτο με ζυμαρικά μια τζούρα ενθουσιασμού. Kι είναι μεγάλος ο ενθουσιασμός μου όταν αυτό το σκληρό τυρί πέφτει στην αγκαλιά των σπαγγέτι. Και νιώθω μια χαρά όταν οι πένες το αγκαλιάζουν αυθόρμητα για να γίνουν μια σούπερ παρέα. Κι αγαπώ πολύ τη στιγμή που λιώνει μες στην κρέμα γάλακτος για να δώσει στις αλά κρεμ συνταγές μου μια φίνα, ευωδιαστή εσάνς. Κάθε σπαγγετάδα δένει εκπληκτικά με το αγαπημένο μου πια τυρί Grana Padano, που από τη στιγμή που το δοκίμασα δεν το αλλάζω με τίποτα. Τώρα πια το λατρεύουν και τα παιδιά μου. Κι οι φίλοι των παιδιών μου. Και αλλάζουμε μόνο συνταγές ζυμαρικών. Αυτό ποτέ.

 

Παρακάτω αποστήθισε ή καλύτερα ξεσήκωσε 5 πανεύκολες συνταγές που φτιάχνονται στο πι και φι και σερβίρονται σε κάθε παιδί ή σε κάθε φίλη ή φίλο αισθάνεται παιδί, με τυρί Grana Padano και χαμογελάρα.

Πένες με σάλτσα ντομάτας και βασιλικό

Η πιο κλασσική συνταγή που αρέσει σε όλους

Υλικά

4 ντομάτες

μερικά ντοματίνια

λίγο ελαιόλαδο

2 μικρά κρεμμύδια

λίγο βασιλικό

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

ελάχιστο πιπέρι

μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Grano Padano

μισό πακέτο πένες

Εκτέλεση

1. Πλένεις καλά τις ντομάτες και τα ντοματίνια.

2. Σοτάρεις το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να χρυσαφίσει.

3. Κόβεις λίγο βασιλικό και το βάζεις στο τηγάνι.

4. Τρίβεις τις ντομάτες και τις ρίχνεις κι αυτές στο τηγάνι και αμέσως μετά ρίχνεις και τα ντοματίνια.

5. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Μ’ αυτή τη σειρά.

6. Χαμηλώνεις τη φωτιά κι αφήνεις να δέσουν όλα τα υλικά της σάλτσας για περίπου μισή ώρα.

7.  Τις πένες τις βράζεις σε ελαφρώς αλατισμένο νερό, τις σουρώνεις και τις σερβίρεις σε πιάτο για να περάσεις τέλος από πάνω την παθιασμένη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό και το ονειρεμένο τυρί Grana Padano.

Σπαγγέτι Μπολονέζ

Ό,τι πιο λαχταριστό για κάθε μικρό και μεγάλο παιδί

 

Υλικά

μισό κιλό κιμά μοσχάρι

1 πακέτο σάλτσα ντομάτας

2 κουτ. της σούπας βούτυρο

2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

μισό φλυτζάνι κόκκινο κρασί

λίγο θυμάρι

λίγη κανέλα

αλάτι

πιπέρι

Grano Padano

1 πακέτο σπαγγέτι Νο 7

 

Εκτέλεση

1. Σε κατσαρόλα με βαθύ πάτο ζεσταίνεις το βούτυρο και το ελαιόλαδο.

2. Ροδίζεις το κρεμμύδι.

3. Προσθέτεις τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και την κανέλα

4. Σβήνεις με το κρασί

5. Προσθέτεις τη σάλτσα ντομάτας, χαμηλώνεις τη φωτιά κι αφήνεις να βράσει για 1 ώρα σιγά – σιγά.

6. Αν στη διάρκεια της βράσης στεγνώνει η σάλτσα, προσθέτεις λίγο ζεστό νερό.

7. Βράζεις τα σπαγγέτι, τα σουρώνεις και τα βάζεις σε πιάτα για να περάσεις τον κιμά με τις αρκετές στρώσεις από το πιο αυθεντικό Ιταλικό τυρί Grana Madano.

Πένες με σάλτσα τυριού Grana Padano

Μια διαφορετική πρόταση για σένα που είσαι λάτρης της λευκής κρέμας

 

Yλικά

1/4 φλυτζάνι βούτυρο

1 κρέμα γάλακτος

1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί Grana Padano

μισό κουταλάκι αλάτι

λίγο μοσχοκάρυδο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

μισό πακέτο πένες

Grano Padano

 

Εκτέλεση

1. Τρίβεις το τυρί Grana Padano.

2. Ζεσταίνεις το βούτυρο και προσθέτεις την κρέμα γάλακτος

3. Ρίχνεις το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. 

4. Ανακατεύεις σε σιγανή φωτιά για να λιώσει το τυρί και να γίνει μια κρέμα.

5. Στο μεταξύ, έχεις βράσει κι έχεις σουρώσει ελαφρώς τις πένες. Τις μοιράζεις σε πιάτα και περιχύνεις με την υπέροχη σάλτσα τυριού Grana Padano. Περνάς από πάνω και έξτρα τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρεις.

Πολύχρωμα κατσαρά ζυμαρικά με μανιτάρια

Αυτό το λες και πεντανόστιμη απλότητα

 

Υλικά

150 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα

1 μέτριο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

λίγο ελαιόλαδο

λίγο ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

κομμάτια τυρί και Grano Padano

μισό πακέτο κατσαρά ζυμαρικά

Εκτέλεση

1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω τα μανιτάρια μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.

2. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω τα πολύχρωμα κατσαρά ζυμαρικά τα οποία κι έχω βράσει, αλλά και σουρώσει.

3. Τρίβω από πάνω μπόλικο τυρί Grano Padano και σερβίρω.

Αχιβάδες με πανσέτα και πολύχρωμες πιπεριές

Η ποπ πλευρά μιας σπέσιαλ συνταγής για παιδιά που βιάζονται να μεγαλώσουν

 

Υλικά

3/4 κούπας βούτυρο

1 κρεμμύδι

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

1 πορτοκαλί πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

150 γρ. πανσέτα κομμένη σε φέτες

Grano Padano

μισό πακέτο αχιβάδες

Εκτέλεση

1. Κόβεις τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια.

2. Σ’ ένα τηγάνι τσιγαρίζεις κρεμμύδι και πανσέτα.

3. Προσθέτεις τις πιπεριές και χαμηλώνεις τη φωτιά.

4. Βράζεις τις αχιβάδες και σουρώνεις.

5. Περνάς τι αχιβάδες στο τηγάνι και ανατατεύεις.

6. Σερβίρεις σε πιατέλα με μπόλικο τυρί Grano Padano.

 

Μπον απετίτ και εις τοπ επανιδείν

 

φωτογραφίες: Μάριος Κουρουνιώτης

 

Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος Grana Padano Ελλάδος: Simba Sales Ltd, 210-6084633

Exit mobile version