5 βιβλία με συνταγές για ένα ρεβεγιόν με άλλη γεύση
- 23 ΔΕΚ 2023
Οι ετοιμασίες για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι προ των πυλών. Κι εσύ έχεις αποφασίσει φέτος να φιλοξενήσεις τα γιορτινά δείπνα στο σπίτι σου. Έχεις όμως, από την άλλη βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια στα τραπέζια των ημερών. Εσύ θα καταφύγεις σε διαφορετικές συνταγές φέτος και θα τις βρεις στα παρακάτω βιβλία.
Βιβλία με συνταγές για να οργανώσεις ένα διαφορετικό ρεβεγιόν. Συνταγές από έθνικ κουζίνες αλλά και την πλούσια διατροφική παράδοση της Ελλάδας, συνταγές που υμνούν κάθε εποχή του χρόνου και συνταγές για γλυκά που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Αυτά τα βιβλία με συνταγές εγγυώνται ότι θα μαγειρέψεις διαφορετικά για το ρεβεγιόν φέτος.
Μα- γυρεύοντας τις εποχές
Ο Γιώργος Τσούλης μάς ξεναγεί σε 15 μοναδικούς τόπους της χώρας μας, σε ένα οδοιπορικό που έχει σκοπό να ανακαλύψει τα γαστρονομικά της διαμάντια, να μάθει από τις παραδόσεις της και να τιμήσεις τις γεύσεις που ανέκαθεν υπήρχαν στο ελληνικό τραπέζι.
Ένα ταξίδι μέσα από τις 4 εποχές του χρόνου, με εναλλαγή μαγευτικών τοπίων σε βουνά και θάλασσες, γνωρίζοντας χωριά, νησιά και περήφανες πόλεις σε όλη την ελληνική επαρχία. Ένα όμορφο μενού 38 συνταγών που σέβονται την εποχικότητα, τιμούν την εντοπιότητα, αξιοποιούν την κάθε πρώτη ύλη, υπενθυμίζουν την αξία της παράδοσης και παρακινούν τον καθένα να ανακαλύψει τη γαστρονομία της Ελλάδας.
Γεύσεις που παντρεύουν την ιστορία της ελληνικής κουζίνας με τη σύγχρονη ματιά του Chef, ιδανικές για τα καθημερινά και γιορτινά σας τραπέζια, γεμάτες άρωμα και ουσία, σαν μια βόλτα στο νησί, σαν ένας περίπατος στο χωριό, σαν μια μεγάλη αγκαλιά στην ελληνική γη και ό,τι απλόχερα προσφέρει.
Happy Buddha. Ιστορίες και συνταγές από τα ταξίδια μου στην Ασία
Ο Βαγγέλης Δρίσκας μάς παίρνει μαζί του στα ταξίδια του στην Ασία και βάζει στην κατσαρόλα μας τα συστατικά για ένα τέλειο Asian inspired δείπνο.
«Όλα αυτά που έζησα, αυτά που διαπίστωσα με τα ταξίδια μου στην Ασία, με την έρευνα, το διάβασμα και κυρίως δοκιμάζοντας επιτόπου τα πιο σπουδαία πιάτα κάθε τόπου στην αυθεντική τους εκδοχή, καταγράφηκαν για να διανθίσουν το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας», γράφει μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Δρίσκας.
«Το Happy Buddha θα σας ταξιδέψει σε τόπους και γεύσεις της Ασίας, και είμαι σίγουρος ότι θα σας “βάλει” στην κουζίνα ώστε να δημιουργήσετε και να μεγαλουργήσετε», συμπληρώνει. Καιρός να τον επιβεβαιώσεις.
Γλυκά παντρέματα…
Σου έχει συμβεί να θέλεις 2 γλυκά σε 1;
Ή κάποιος από την παρέα σας να έχει όρεξη λουκουμάδες και κάποιος άλλος για cheesecake;
Σε αυτό το βιβλίο «παντρεύονται» δημιουργικά 150 αγαπημένες συνταγές, δημιουργώντας 50 νέους συνδυασμούς που θα σε καταπλήξουν.
Η φιλοσοφία του βιβλίου είναι ο αναγνώστης, αντλώντας πληροφορίες και έμπνευση από τις συνταγές, να προχωρήσει στα δικά του «παντρέματα» και να εντυπωσιάσει γνωστούς και φίλους.
Το βιβλίο αυτό είναι ένας μοναδικός οδηγός για να ανανεώσεις τον τρόπο που βλέπεις τα γλυκά και τη ζαχαροπλαστική. Το επιδόρπιο του ρεβεγιόν θα είναι σίγουρα πρωτότυπο.
Μαγειρεύω εποχές – Μεταίχμιο
Η Γωγώ Παπαδιονυσίου, ή MamaTsita όπως είναι γνωστή ως επιτυχημένη food blogger και τηλεοπτική μαγείρισσα, μας ανοίγει την κουζίνα της και μας μαγειρεύει υπέροχες συνταγές με φρέσκα εποχιακά υλικά, μας αποκαλύπτει μικρά πρακτικά μυστικά και μας δίνει ιδέες για εύκολες και νόστιμες λύσεις για το καθημερινό τραπέζι.
Στις σελίδες του βιβλίου Μαγειρεύω εποχές, παράλληλα με τις συνταγές η MamaTsita μάς διηγείται ιστορίες από τα παιδικά και νεανικά της χρόνια που την ενέπνευσαν και την οδήγησαν στην κουζίνα αφού, όπως και να το κάνουμε, η μαγειρική είναι υπόθεση καρδιάς.
Ταξίδι στη γεύση – Κλειδάριθμος
Ο Τόνυ Καβαλιέρος κάνει ένα Ταξίδι στη Γεύση παρουσιάζοντάς μας 117 συνταγές από 22 χώρες του κόσμου. Αυτό που θέλησε ο Τόνυ Καβαλιέρος να κάνει, είναι να γράψει ένα βιβλίο για όλους τους ερωτευμένους με τη μαγειρική. Επέλεξε προσεκτικά τα υλικά κάθε συνταγής ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα σε όλους, και φρόντισε ώστε η περιγραφή της εκτέλεσης και οι φωτογραφίες που τη συνοδεύουν να βοηθήσουν ώστε η μαγειρική να γίνει με ηρεμία, αφοσίωση κι αγάπη.
Ο συγγραφέας σού δείχνει πώς να πάρεις μερικά προσεκτικά επιλεγμένα υλικά και να τους δώσεις ζωή, σχήμα, άρωμα. Θα σου δείξει πώς να μαγειρέψεις ήρεμα, πώς να «πάρεις τον χρόνο σου» χωρίς να βιάζεσαι, γιατί η καλή γεύση θέλει “slow cooking” και όχι βιασύνη όπως ακριβώς και κάθε ταξίδι.