8 συνταγές για εντυπωσιακά πολύχρωμα κοκτέιλ
- 14 ΑΥΓ 2015
Είτε είσαι εσύ η εορτάζουσα είτε κάποιος άλλος, το πιθανότερο είναι ότι τον 15Αύγουστο θα βρεθείς σε κάποιο πάρτι. Πάρε την πρωτοβουλία και πρότεινε τα ποτά να μην είναι μια από τα ίδια. Χρωματιστά κοκτέηλ! Τόλμησε τα και θα μας θυμηθείς.
Σου βρήκαμε 10 εύκολες συνταγές από το cookbox. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι τα υλικά φυσικά και μερικά εξίσου φαντασμαγορικά ποτήρια.
Yλικά: 50 ml Vodka, 5ml ξηρό βερμούτ, χρώμα ζαχαροπλαστικής λίγες σταγόνες μπλε χρώμα
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ προσθέτοντας πάγο και ανακινούμε καλά. Σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι του μαρτίνι. Προσθέτουμε μια ελίτσα για γαρνιτούρα.
Υλικά: 10 γρ. ζάχαρη, 1 λεμόνι το χυμό του, 100 γρ. καρπούζι κομμένο σε κύβους χωρίς κουκούτσια, 1/4 ματσάκι δυόσμο, 6 παγάκια, 60 ml ρούμι, σόδα περίπου 30 ml.
Σε ένα μεγάλο και ψηλό ποτήρι αναμιγνύουμε τη ζάχαρη με το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα φύλλα του δυόσμου και το καρπούζι. Γεμίζουμε το ποτήρι με παγάκια και προσθέτουμε το ρούμι. Τέλος προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε συμπληρώνουμε με λίγο ακόμη καρπούζι και φύλλα δυόσμου.
Υλικά: 30 ml Campari, 30 ml Ιταλικό γλυκό βερμούτ, 30 ml Gin, σόδα μέχρι 60ml.
Αναμιγνύουμε το Campari, το βερμούτ και το τζιν σε ένα παγωμένο old fashioned ποτήρι και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με μια φλούδα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε σόδα.
Υλικά:10 γρ. ντοματίνια ή 2 ντοματίνια κομμένα στη μέση, 1 πιπεριά jalapeno κομμένη στη μέση και χωρίς τους σπόρους, φρέσκο κόλιανδρο 4 φυλλαράκια, λεμόνι 2 φετούλες, 300 ml Vodka, 300 ml τεκίλα.
Τοποθετούμε τα ντοματίνια σε ένα μικρό ταψάκι και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 3 περίπου λεπτά,μέχρι να ροδίσουν.Αποσύρουμε απο τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τοποθετούμε σε ένα σέικερ τα ντοματίνια,μαζί με τους τυχόν χυμούς που έχουν βγάλει,την πιπεριά,το κόλιανδρο και μια φέτα λεμόνι.Με την πίσω πλευρά ενός πιρουνιού πιέζουμε όλα μαζί τα υλικά μέσα στο σέικερ και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη βότκα, την τεκίλα,πάγο και λίγο νερό και ανακινούμε καλά. Σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι.
Yλικά: 7ml αψέντι, 56,5ml rye (σίκαλης) ουίσκυ, 14ml Αverna Amaro, 0,6ml Angostura Bitters, 1 φέτα λεμόνι
Βάζουμε το αψέντι σε ένα παγωμένο old-fashioned ποτήρι και κουνάμε το ποτήρι για να βραχεί όλο εσωτερικά. Σε ένα σέικερ βάζουμε το ουίσκι, το Averna, το bitters και μισό φλιτζάνι πάγο. Χτυπάμε το σέικερ για περίπου 1 λεπτό. Σουρώνουμε στο ποτήρι με το αψέντι. Στύβουμε λίγο την φέτα λεμόνι πάνω στο ποτό και την ρίχνουμε μέσα. Σερβίρουμε.
Υλικά: 16 τσιχλόφουσκες κομμένες στην μέση, 450 ml Vodka, 15 ml φρέσκο χυμό λεμόνι, 15 ml φρέσκο χυμό λάιμ, 15 ml απλό σιρόπι, 1 αβγό προαιρετικά, μόνο το ασπράδι παστεριωμένο.
Για την βότκα τσιχλόφουσκα
Σε ένα μεγάλο αεροστεγές δοχείο με καπάκι, αναμιγνύουμε τις τσιχλόφουσκες με τη βότκα. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε την βότκα να πάρει άρωμα για 24 ώρες ανακατεύοντας ανά 6 ώρες το μίγμα. Στραγγίζουμε την βότκα και πετάμε τις τσιχλόφουσκες.
Για το Bazooka Bubblegum Cocktail
Σε ένα σέικερ βάζουμε 57ml βότκα τσιχλόφουσκα, το χυμό λεμονιού, το χυμό λάιμ, απλό σιρόπι και ασπράδι αν χρησιμοποιούμε. Προσθέτουμε τον πάγο και ανακατεύουμε ζωηρά για 20 δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε το κοκτέιλ σε ένα παγωμένο ποτήρι coupe και σερβίρουμε.
Υλικά: 1 λεμόνι, 45 ml Gin, 22 ml φρέσκο χυμό λεμόνι, 15 ml απλό σιρόπι, 57 ml Champagne ή αφρώδη οίνο.
Με ένα μαχαιράκι κόβουμε τη φλούδα του λεμονιού σαν σπιράλ. Βάζουμε στο σέικερ το τζιν, το χυμό λεμονιού και το σιρόπι. Προσθέτουμε πάγο και ανακατεύουμε ζωηρά για 20 δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε το μίγμα σε παγωμένο ποτήρι σαμπάνιας και προσθέτουμε την σαμπάνια. Με το δάχτυλό μας στριφογυρίζουμε την φλούδα λεμονιού και γαρνίρουμε το ποτήρι.
Yλικά: 120 γρ. ζάχαρη, 170 σόδα παγωμένη, 340 ml Gin, 340 ml χυμός grapefruit, 170 ml φρέσκο χυμό λεμόνι, 170 ml γλυκό βερμούτ, 510 ml Champagne ή αφρώδη οίνο.
Σε μια μεγάλη κανάτα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη σόδα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το τζιν, το χυμό γκρέιπφρουτ, το χυμό λεμόνι και το γλυκό βερμούτ και βάζουμε την κανάτα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να παγώσει καλά το μίγμα. Στην συνέχεια μεταφέρουμε το μίγμα της κανάτας σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με σαμπάνια. Σερβίρουμε σε punch ποτήρια με πάγο.