TIPS

Αυτός είναι ο ασφαλής και γρήγορος τρόπος να φέρεις το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Unsplash

Σε περίπτωση που σου έχει τύχει απλά να κάθεσαι στον καναπέ σου και να σου έχει έρθει η όρεξη να φτιάξεις γλυκό, τότε ξέρεις γιατί πράγμα πρόκειται να σου μιλήσω. Το να φέρεις ένα κομμάτι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με ασφάλεια και γρήγορα είναι πολύ σημαντικό. Όμως μπορεί να αποτελέσει και δύσκολη αποστολή. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο σού βρήκα όλα τα tips που πρέπει να ξέρεις την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να βάλεις το βούτυρο στο μίξερ χωρίς να το έχεις προγραμματίσει.

Το να λιώσεις το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων ή πάνω στην εστία της κουζίνας δεν είναι μία εγγυημένη λύση που θα σου εξασφαλίσει ότι το βούτυρο θα λιώσει σωστά. Πράγμα που θα έχει αντίκτυπο στην υφή του μείγματος που θέλεις να φτιάξεις. Από την άλλη, αν αφήσεις το βούτυρο πάνω στον πάγκο της κουζίνας για μεγάλο χρονικό διάστημα υπάρχει ο κίνδυνος να αλλοιωθεί η γεύση και η υφή του. Με λίγα λόγια υπάρχουν σωστά tips για να φέρεις το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τα παραπάνω δεν ανήκουν σε αυτά.

Τι σημαίνει θερμοκρασία δωματίου για το βούτυρο

Θα διαβάσεις σε πολλές συνταγές ότι το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Οι περισσότεροι άνθρωποι αφήνουν το βούτυρο να μαλακώσει πολύ περισσότερο από όσο χρειάζεται. Να θυμάσαι πως δεν πρέπει να φτάσει στο σημείο που όταν το ακουμπήσεις να χάσει το σχήμα του. Θα πρέπει να είναι συμπαγές και κρύο. Φυσικά η θερμοκρασία και η υγρασία παίζουν τον ρόλο τους, όμως 30 με 45 λεπτά είναι ο ιδανικός χρόνος που απαιτείται για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το βούτυρο.

Τρίβοντας το βούτυρο

Μπορεί να διαβάσεις σε κάποιες συνταγές ότι θα χρειαστεί να τρίψεις το βούτυρο. Αυτή η μέθοδος βοηθάει να ενσωματωθεί το βούτυρο σωστά στη ζύμη. Είναι επίσης ένας γρήγορος τρόπος για να μαλακώσει όταν βιάζεσαι. Χρησιμοποίησε τις μεγαλύτερες τρύπες σε έναν τρίφτη για να πετύχεις το αποτέλεσμα.

Κάνε το βούτυρο κυβάκια και θα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου

Αντί να περιμένεις ένα ολόκληρο κομμάτι βούτυρο να μαλακώσει δοκίμασε να το κόψεις σε μικρότερους κύβους. Ακόμα κι αν η συνταγή δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Αυτό θα μειώσει τον χρόνο σχεδόν στο μισό επειδή υπάρχει μεγαλύτερη επιφάνεια που εκτίθεται στον ζεστό αέρα. Κόψε ένα βούτυρο στη μέση και στη συνέχεια κόψε κυβάκια (περίπου 2 εκατοστών).