ΣΥΝΤΑΓΗ

Αλμυρά muffins λουκάνικου

To cookbox.gr σου προτείνει να φτιάξεις αλμυρά muffins και συγκεκριμένα να βάλεις λουκάνικο ώστε να τα κάνεις ακαταμάχητα! Ό,τι πρέπει για βραδιές με μπύρα και πολύ κόσμο.

ΥΛΙΚΑ

6 φέτες σταρένου ψωμιού κομμένες σε μικρά κυβάκια

60 ml. ελαιόλαδο

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

30 γρ. βούτυρο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

3 σέλερι ψιλοκομμένα

2 λουκάνικα Ιταλικά κομμένα σε μικρά κομμάτια

6 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

1 μήλο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

φασκόμηλο 3/4 κ.γ.

30 ml ζωμό κότας

4 αβγά καλά χτυπημένα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Άτομα: 6

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Προετοιμάζουμε τις ειδικές θηκούλες για τα muffins ( των 12 θέσεων για τη συγκεκριμένη δοσολογία) λαδώνοντας τες ή τοποθετώντας αντικολλητικά χαρτάκια.

Τοποθετούμε τα κομμάτια του ψωμιού σε ένα ταψί και τα ανακατεύουμε με το μισό λάδι. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά κρουτόν. Μεταφέρουμε τα κρουτόν σε ένα μπόλ και αφήνουμε στην άκρη.

Στο μεταξύ βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά μαζί με το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σέλερι, σωτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.Προσθέτουμε το λουκάνικο, το σκόρδο και το φασκόμηλο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για ακόμη 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και το λουκάνικο. Μεταφέρουμε το μίγμα στο μπόλ με τα κρουτόν και προσθέτουμε το μήλο, τα αυγά, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε για 5 περίπου λεπτά να σταθεί το μίγμα.

Μοιράζουμε το μίγμα στις θηκούλες και ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βγάζουμε απο το φούρνο και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά και έπειτα σερβίρουμε.

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Καραμελωμένα καρύδια

Κολοκυθοκεφτέδες με τυρί