Αβοκάντο: Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης για να αντέξει περισσότερο χρόνο στο ψυγείο (και να μην πάει στα σκουπίδια)
- 18 ΑΥΓ 2022
Εάν κάνεις μία γρήγορη γύρα στα άρθρα του LadyLike, θα αντιληφθείς πόσο μεγάλη αδυναμία και αγάπη τρέφουμε για τα αβοκάντο. Και πώς να μην έχουμε αδυναμία σε αυτό το superfruit, το οποίο είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά οξέα, που ως γνωστόν δρουν καρδιοπροστατευτικά όταν καταναλώνονται στη σωστή ποσότητα; Που είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, κάλιο, φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά; Πες μου εσύ μετά πως να μην το λατρεύουμε. Όλα τα καλά του κόσμου έχει.
Στο παρελθόν, λοιπόν, έχουμε αναφερθεί εκτενώς τόσο στη διατροφική όσο και στην καλλωπιστική αξία αυτού του πράσινου φρούτου (ναι, φρούτο είναι). Σου έχουμε ετοιμάσει αλμυρές συνταγές. Αλλά και γλυκές. Σου έχουμε μιλήσει για τα επιδερμικά οφέλη του λαδιού του. Σου έχουμε μιλήσει για το τεράστιο όφελος του να τρως ένα αβοκάντο την ημέρα. Σου έχουμε αποκαλύψει τις 3 σπιτικές μάσκες προσώπου και σώματος με αβοκάντο που λατρεύει η Ελένη Πετρουλάκη. Αυτήν τη φορά, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το σημαντικότερο, που δεν είναι άλλο, από τη διατήρησή του.
Για να μη κλαις τα λεφτά σου, λοιπόν, αλλά και για να μην μετανιώσεις για την υπομονή που έκανες περιμένοντας το αβοκάντο σου να ωριμάσει ώστε να το καταναλώσεις, σου δείχνουμε τον τρόπο να διατηρείς το αβοκάντο σου στο ψυγείο για μέρες και να μην μαυρίζει. Σαν φρέσκο ένα πράγμα.
Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης του αβοκάντο
Όσο παράξενο κι αν σου ακουστεί, το κρεμμύδι είναι το λαχανικό που θα σώσει το αβοκάντο σου από το μαύρισμα. Ναι, ναι. Καλά άκουσες. Εκτός από βασικό συστατικό στη guacamole σου, το κρεμμύδι είναι και ο ήρωας του αβοκάντο σου. Ακολούθησε τα παρακάτω πολύ απλά βήματα και thank me later.
- Κόβεις στη μέση ένα κρεμμύδι και τοποθετείς το μισό μέσα σε ένα μπολ ή ενός πιάτου.
- Τοποθετείς το μισό αβοκάντο (με την κομμένη του πλευρά προς τα πάνω) μέσα στο μπολ, έτσι ώστε να ακουμπάει το κρεμμύδι στο πλάι, όπως ακριβώς φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα.
- Το κρεμμύδι εμποδίζει το μαύρισμα για 5 ημέρες έως μια ολόκληρη εβδομάδα. Καλή απόλαυση.