HACK MY LIFE

Αβοκάντο: Πώς θα ωριμάσει πιο γρήγορα δίπλα σε ένα φρούτο που τρως (σχεδόν) καθημερινά

Pexels

Για τη θρεπτική αξία του αβοκάντο δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Τα οφέλη που χαρίζουν στην υγεία σου οφείλονται στα υγιή λιπαρά (μονοακόρεστα λιπαρά, πολυακόρεστα λιπαρά όπως Ω-3 και Ω-6), στις βιταμίνες (Βιταμίνη Κ, βιταμίνη Ε, βιταμίνη C), στα αντιοξειδωτικά, στα μέταλλα (όπως κάλιο και μαγνήσιο) και τις φυτικές ίνες που περιέχει η σάρκα του.

Από αυτά τα λίγα, καταλαβαίνεις πόσο θρεπτικό είναι ένα αβοκάντο για τον οργανισμό σου, το οποίο όμως μέχρι να ωριμάσει ώστε να μπορέσεις να το καταναλώσεις, θέλει τον χρόνο του. Με κάποιους πρόχειρους μαθηματικούς υπολογισμούς στο μυαλό μου, ξέρω πως αν επιχειρήσεις να μην το καταναλώσεις την ημέρα που πρέπει, είτε θα είναι άγουρο είτε μισοσαπισμένο. Μια μπανάνα, πάντως, θα βοηθήσει να ωριμάσει πιο γρήγορα.

Αβοκάντο: Πώς θα το κάνεις να ωριμάσει πιο γρήγορα δίπλα σε ένα φρούτο που τρως (σχεδόν) καθημερινά

Πώς μια μπανάνα, λοιπόν, θα βοηθήσει ένα αβοκάντο να ωριμάσει πιο γρήγορα; Οι μπανάνες εκπέμπουν αιθυλένιο, ένα φυσικό αέριο που επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης των φρούτων, συμπεριλαμβανομένου και του αβοκάντο.

Οδηγίες:

  • Βάλε το αβοκάντο σε μια χάρτινη σακούλα.
  • Τοποθέτησε μαζί με το αβοκάντο και τη μπανάνα. Μέσα στη χάρτινη σακούλα εννοείται.
  • Η χάρτινη σακούλα θα συγκρατήσει το αιθυλένιο που εκπέμπεται από την μπανάνα και θα επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης του αβoκάντο.
  • Κλείσε καλά τη σακούλα. Δίπλωσε το πάνω μέρος της για να διατηρηθεί το αιθυλένιο στο εσωτερικό της και κατ’ επέκταση κοντά στο αβοκάντο.
  • Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσεις πλαστική σακούλα, καθώς ενδέχεται να δημιουργήσει εσωτερική υγρασία και να προκαλέσει την εμφάνιση μούχλας.

Extra info: Να ελέγχεις σε καθημερινή βάση το αβoκάντο για να δεις αν έχει ωριμάσει. Η διαδικασία αυτή συνήθως διαρκεί 1-3 ημέρες, ανάλογα με την αρχική ωριμότητα του αβοκάντο, το πόσο άγουρο ή ώριμο ήταν δηλαδή όταν το αγόρασες από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο.

Exit mobile version