HACK MY LIFE

Αβοκάντο: Το κόλπο για να ωριμάσει πιο γρήγορα

Pexels

Το αβοκάντο θέλει κι αυτό τον χρόνο του. Αν, λοιπόν, δεν συμπληρωθεί ένα Α χρονικό διάστημα, το αβοκάντο δεν μπορεί να καταναλωθεί.

 

Ένα από τα σημάδια που σου «δείχνουν» ότι το αβοκάντο είναι έτοιμο να μπει σε εκείνο το avocado toast επιτέλους, είναι η υφή του. Αν δηλάδη το πιάσεις ελαφρά και είναι μαλακό, σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Αν είναι ακόμα σκληρό σημαίνει πως θέλει περισσότερο χρόνο. Οι μέρες, όμως, περνάνε κι εσύ όλο περιμένεις σαν την Καλομοίρα ένα πράγμα. Σου βρήκαμε τον τρόπο να κάνεις αυτήν την αναμονή μικρότερη. Χρειάζεσαι μια χαρτοσακούλα και μια μπανάνα, μια ντομάτα ή ένα μήλο.

Αβοκάντο: Το κόλπο για να ωριμάσει στον μισό χρόνο

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις το αβοκάντο σε χαρτοσακούλα μαζί με μία μπανάνα, μια ντομάτα ή ένα μήλο. Τα αποθηκεύεις μαζί εκτός ψυγείου σε ζεστό περιβάλλον αλλά όχι σε μέρος που να το βλέπει απευθείας ο ήλιος (ιδανικά χρειάζεσαι μέρος με θερμοκρασία δωματίου). Φρόντισε να κλείσεις καλά τη σακούλα ώστε να εγκλωβίσεις μέσα τον αέρα. Τα φρούτα αυτά απελευθερώνουν ένα αέριο που ονομάζεται αιθυλένιο και επιταχύνει την ωρίμανση του αβοκάντο. Φρόντισε να τσεκάρεις κάθε μέρα την πορεία του. Τοποθετώντας το στο ψυγείο, επιβραδύνεις την ωρίμανσή του.

Υ.Γ.: Να θυμάσαι ότι η φυσική ωρίμανση προσφέρει την καλύτερη γεύση και υφή. Οπότε αν έχεις τον χρόνο και δεν βιάζεσαι, θα σε συμβουλεύαμε ιδανικά να αφήσεις το αβοκάντο να ωριμάσει μόνο του.