Αυτά τα γεμιστά ρολά σφολιάτας θα τα ερωτευτείς
- 29 ΣΕΠ 2015
Το cookbox.gr μοιράζεται μαζί σου μια εύκολη συνταγή, για τα πιο γευστικά ρολά σφολιάτας.
1 φύλλο σφολιάτα
4 λουκάνικο χωριάτικο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Άτομα: 4
Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε λωρίδες. Κόβουμε κάθε λωρίδα στη μέση ώστε να μην είναι πολύ μακριές.
Αφαιρούμε το εξωτερικό τμήμα του λουκάνικου και κρατάμε μόνο τη γέμιση.
Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη γέμιση του λουκάνικου, αλάτι και πιπέρι και σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Φροντίζουμε κατα τη διάρκεια του σωταρίσματος να πιέζουμε το λουκάνικο ώστε να το λιώσουμε και να μην είναι σε κομμάτια. Αφαιρούμε το λουκάνικο απο το τηγάνι και το βάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε καλύψει με απορροφητικό χαρτί.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Τοποθετούμε τις λωρίδες της σφολιάτας σε ένα ταψί που έχουμε βουτυρώσει και τις αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε λίγο τριμμένο τυρί σε κάθε λωρίδα, μια κουταλίτσα απο το λοπυκάνικο και τέλος τα σωταρισμένα λαχανικά. Τυλίγουμε σε ρόλο.
Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν οι σφολιάτες