ΠΑΤΑΤΕΣ

Αυτές οι τηγανητές πατάτες (που δεν είναι πατάτες) θα σε ενθουσιάσουν

Υπάρχουν δύο πράγματα που μας αρέσουν πολύ: 1) να βρίσκουμε λαχανικά που μπορούν να γίνουν κάτι πολύ κοντινό σε τηγανητές πατάτες και 2) αφού τα βρούμε, να τα ψήνουμε στο φούρνο αντί να τα τηγανίσουμε (κάτι που μπορείς να κάνεις και με τις κανονικές τηγανητές πατάτες).

Έτσι, όταν ακούσαμε για το φυτό γογγύλι και πόσο πολύ μοιάζει με πατάτα όταν μαγειρευτεί, θελήσαμε να το δοκιμάσουμε το δίχως άλλο.

Και για να γίνει ακόμα καλύτερο, οι “πατάτες” από γογγύλι, είναι πολύ χαμηλότερες σε θερμίδες και υδατάνθρακες από τις κανονικές. Τι άλλο θες για να τις δοκιμάσεις;

Υλικά

¼ του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 μέτρια γογγύλια, ξεφλουδισμένα

2 κουταλάκια του γλυκού γλυκιά πάπρικα (ή και λιγότερο, προαιρετικά)

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 °C και λαδώνεις ένα ταψί με τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου.

Κόψε τα γογγύλια στο σχήμα που θα έκοβες τις πατάτες. Στη συνέχεια, βάλτα σ’ ένα μπολ μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα άλλα καρυκεύματα. Ανακατεύεις καλά.

Τοποθέτησε τα γογγύλια στο ταψί και βάλτα στο φούρνο μέχρι να αποκτήσουν ένα καφέ-χρυσό χρώμα, περίπου δηλαδή για 15-17 λεπτά. Αφού πάρουν το χρώμα τους από τη μία πλευρά, γύρισέ τα ανάποδα και ψήσε για ακόμη 15-20 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμα, σέρβιρέ τα ζεστά (προαιρετικά, με μία σως γιαουρτιού).