Αυτή είναι η ωραιότερη σούπα του χειμώνα: Γιουβαρλάκια!
- 17 ΝΟΕ 2015
Το madameginger.com σας προτείνει μια διαφορετική συνταγή για να ξεκινάτε την κάθε σας μέρα.
Είναι αυτές οι κρύες μέρες που θες κάτι ζεστό. Αυτά τα Κυριακάτικα τραπέζια που θες να κάνεις τους ανθρώπους σου ευτυχισμένους. Αυτά τα χειμωνιάτικα βράδια που έχεις ανάγκη από λίγη θαλπωρή. Αυτό το φαγητό, αυτή η σούπα γιουβαρλάκια, είναι αυτό το comfort food που θες. Και η μαμά μου, έχει την καλύτερη συνταγή!
Μεγάλοι ζουμεροί κεφτέδες, μέσα σε σουπίτσα λεμονάτη που έχει πήξει από τις πατάτες και τα καρότα. Δέκα υλικά όλα κι όλα και μία ώρα μαγείρεμα για να φτιάξεις το αγαπημένο μου χειμωνιάτικο φαγητο. Φρέσκο χωριάτικο ψωμί, φέτα και μια ελαφριά, πικάντικη και αρωματική Grimbergen Blanche, ολοκληρώνουν το τέλειο σκηνικό για τα γιουβαρλάκια σου.
Γιουβαρλάκια σούπα
Μερίδες: 6-8, Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά, Χρόνος Μαγειρέματος: 40-50 λεπτά
500 γρ. κιμάς
1 φλυτζάνι ρύζι νυχάκι
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κρεμμύδια
2 καρότα
2 πατάτες
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
χυμός από 2 λεμόνια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1) Ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό, το ρύζι και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
2) Σε μία φαρδιά κατσαρόλα αχνίζουμε τα λαχανικά, το δεύτερο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σέλινο>μαζί με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Βάζουμε στο φαγητό το αλατοπίπερο και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
3) Αραδιάζουμε τα γιουβαρλάκια πάνω από τα λαχανικά, σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 20 λεπτά. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιου και ανακινούμε καλά για να πάει παντού.