HACK MY LIFE

Μπανανόφλουδα: Ο εύκολος τρόπος να μετατραπεί στο πιο θρεπτικό λίπασμα για τα φυτά σου

Pexels

Θα έλεγα με σχεδόν απόλυτη σιγουριά, πως η μπανάνα είναι το πιο σωτήριο φρούτο στον κόσμο. Αυτό που σε ακολουθεί (ήδη από το νηπιαγωγείο) σε όλη σου τη ζωή. Είναι το πρωινό σου μαζί με μία στρώση φυστικοβούτυρο και μέλι. Είναι το εύκολο snack στον δρόμο για τη δουλειά, στο διάλειμμα που κάνεις στο γραφείο, στις διακοπές, στα πικ νικ με τους φίλους σου, στον δρόμο που τρέχεις για να προλάβεις το λεωφορείο. Γενικότερα, η φάση είναι «παίρνω μία μπανάνα από τη φρουτιέρα και φεύγω». Κάτσε και μέτρα πόσες μπανανόφλουδες έχουν καταλήξει στα σκουπίδια. Έχασες το μέτρημα.

Και τώρα θα μου πεις με απορία: «τι στο καλό να κάνω την μπανανόφλουδα;». Κι εγώ θα σου πω πως μπορείς να την μετατρέψεις στο πιο θρεπτικό, anti-food waste και eco-friendly λίπασμα για τα φυτά σου, χωρίς να χρειάζεσαι κάδο κομποστοποίησης. Ο τρόπος είναι πανεύκολος.

μπανανόφλουδα

Αφού, λοιπόν, έλαβες τα θρεπτικά συστατικά από τη μπανάνα σου, σειρά παίρνουν τα φυτά σου. Ήρθε η ώρα να τα ταΐσεις και αυτά. Όχι με την μπανάνα σου, αλλά με την μπανανόφλουδα που πας να πετάξεις. Έτσι, έχεις και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη (σου κλείνω το μάτι).

Η μπανανόφλουδα είναι άχρηστη για εσένα, αλλά όχι και για τα φυτά σου. Τίποτα δεν πάει χαμένο

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα ξεφλουδίσεις μία μπανάνα, φάε τη σάρκα της και κράτα τη μπανανόφλουδα. Μόλις ολοκληρώσεις το γεύμα σου, ακολούθησε τα εξής βήματα:

  • Καλύπτεις με ένα κομμάτι λαδόκολλα ένα ταψί.
  • Τοποθετείς την μπανανόφλουδα. Φρόντισε το εξωτερικό της μέρος να ακουμπά στη λαδόκολλα.
  • Ψήνεις για περίπου 15 λεπτά, έως ότου η μπανανόφλουδα έχει μαυρίσει.
  • Την αφήνεις να κρυώσει.
  • Την τοποθετείς σε σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς. 
  • Το κλείνεις καλά και ξεκινάς να τρίβεις με έναν πλάστη, μέχρι η μπανανόφλουδα να σπάσει σε μικρά κομματάκια.
  • Το πιο φυσικό και eco-friendly λίπασμα για τα φυτά σου είναι έτοιμο για χρήση!
Exit mobile version