ΓΕΥΣΗ

Barbarossa Athens: Το αθηναϊκό «αδερφάκι» του Barbarossa Paros πάει την ελληνική κουζίνα ακόμα πιο ψηλά

Το Barbarossa Athens είναι η νέα γαστρονομική εμπειρία που «απλώνει» το μπαλκόνι του στο 91 Athens Riviera. Το εστιατόριο- ορόσημο της Πάρου απέκτησε το δικό του spot στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, συνδυάζοντας αυθεντική μεσογειακή φιλοξενία, άνεση και fine dining με ελληνικό χρώμα.

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στο διεθνές δίκτυο του Barbarossa, το οποίο έχει ήδη κατακτήσει κοσμοπολίτικους προορισμούς όπως το Μπόντρουμ και το Κάιρο διαθέτει όλα όσα συνθέτουν την υψηλή εμπειρία Barbarossa που μας γοητεύει διαχρονικά, ενώ παράλληλα αποτελεί μέρος του πρώτου ξενοδοχειακού project του ομίλου Domes Resorts στην Αθήνα. Το νέο εστιατόριο φέρει φυσικά τη σφραγίδα του Ευγένιου Χαμηλοθώρη, ιδρυτή του Barbarossa World και αυτό από μόνο του αποτελεί εγγύηση πως το Barbarossa Athens είναι ένας  γαστρονομικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών.

Εδώ η ελληνική γαστρονομία προωθείται μέσα από την έμπνευση του executive chef, Δημήτρη Νίκολη, μέσα από πιάτα που αποπνέουν φρεσκάδα, απλότητα και δημιουργικότητα. Το Barbarossa Athens τρέφει βαθιά αφοσίωση στην παράδοση της Πάρου και την ελληνική γη, εκπληρώνοντας απόλυτα το όραμα του ιδρυτή του: μια εμπειρία απαράμιλλης ποιότητας και γεύσης στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Μετά από ένα απολύτως επιτυχημένο opening party, το Barbarossa Athens γίνεται το εστιατόριο που ψάχνουμε αφορμές για να επισκεφτούμε. Κι ενώ ο Ευγένιος Μπαρμπαρόσα συνεχίζει να προωθεί την ελληνική γαστρονομία παγκοσμίως, παραμένει πιστός στις αξίες της ποιότητας, της καινοτομίας και της αυθεντικής φιλοξενίας.

Ο Ευγένιος Χαμηλοθώρης

Συνδυάζοντας τη μεσογειακή κουλτούρα με τη σύγχρονη αισθητική, προβάλλοντας την ελληνική κουζίνα και κουλτούρα και τελειοποιώντας τους κανόνες της ελληνικής φιλοξενίας, το ανοιχτόκαρδο Barbarossa Athens φέρνει στο τραπέζι εκλεκτές γεύσεις. Κάθε πιάτο αποτελεί μια εμπειρία, μια ιστορία που συνδέει τις γεύσεις της ελληνικής γης με την καινοτομία και την αισθητική του σύγχρονου κόσμου. Το Barbarossa World έχει καταστεί αναγνωρίσιμο και αγαπητό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, επιβεβαιώνοντας τη θέση του Παριανού Ευγένιου Χαμηλοθώρη ως έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας.

Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια όπου η τέχνη της εστίασης ήταν τρόπος ζωής, μυήθηκε από μικρή ηλικία στις αξίες που διέπουν τη γαστρονομία: την ποιότητα, την αγάπη για το φαγητό και, πάνω απ’ όλα, την ικανοποίηση του να προσφέρεις στους άλλους μια μοναδική εμπειρία. Ο πατέρας του, πρωτοπόρος στο χώρο, υπήρξε για εκείνον πρότυπο και ο άνθρωπος που του μετέδωσε το πάθος και τη γνώση για τη δημιουργία εμπειριών με ουσία και βάθος.

Η Πάρος, με τις παραδόσεις, τις γεύσεις και τον τρόπο ζωής της, υπήρξε η πηγή έμπνευσης για τον Ευγένιο. Το όραμα του Barbarossa World, που συνδυάζει την αυθεντικότητα με τη διεθνή προοπτική, γεννήθηκε σε αυτό το νησί. Ξεκινώντας από ένα μικρό εστιατόριο, ο Ευγένιος κατάφερε να μετατρέψει το Barbarossa σε παγκόσμια γαστρονομική εμπειρία, με το όνομα της Πάρου να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μαζί με την ελληνική γαστρονομική παράδοση. Παραμένει πάντα συνδεδεμένος με τις ρίζες του, και το Barbarossa World αντλεί έμπνευση από την αυθεντικότητα και την παράδοση του νησιού.

Οραματιστής και αυθεντικός, ο Ευγένιος βλέπει το Barbarossa World ως ζωντανή έκφραση της κληρονομιάς του, προσδίδοντας μια μοναδική ταυτότητα που γεφυρώνει το παραδοσιακό με το σύγχρονο. Μέσα από το brand, έχει θέσει ως στόχο την ανάδειξη και προβολή των ελληνικών προϊόντων και πρώτων υλών σε όλο τον κόσμο, με σεβασμό στις ρίζες της ελληνικής γαστρονομίας.

Μέσα από το Barbarossa World, ο Ευγένιος Χαμηλοθώρης συνεχίζει να διαμορφώνει τη γαστρονομική σκηνή, προβάλλοντας την αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας και φέρνοντας στο προσκήνιο τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα. Είναι ο άνθρωπος που ξέρει πώς να παντρεύει τις μνήμες του παρελθόντος με τα όνειρα του μέλλοντος, δημιουργώντας έναν κόσμο όπου η αγάπη για το φαγητό και τη φιλοξενία συναντούν την τέχνη, την καινοτομία και την παγκόσμια προβολή της ελληνικής κουζίνας. Και όλα αυτά, ξεκινώντας από την Πάρο, το νησί που συνεχίζει να τον εμπνέει και να συνοδεύει το όνομα του Barbarossa σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Barbarossa Athens: Λεωφόρος Αλκυονίδων 4, Βούλα, τηλ. κρατήσεων: 6937426936