ΓΕΥΣΗ

Copy the Chef: Μπήκαμε στην κουζίνα με τον Γιάννη Λουκάκο για την απόλυτη Around the Table γευστική εμπειρία

Λίγο πριν συναντηθούμε στο Around the Table, το επιτυχημένο γαστρονομικό event της Mastercard που επιστρέφει από τις 9 Νοεμβρίου σε 40 από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια, αποκλειστικά για κατόχους καρτών Mastercard® συνάντησα τον αγαπημένο chef, Γιάννη Λουκάκο πάνω από μια κουζίνα. Αποστολή μου, να τον αντιγράψω.  

Copy the Chef, όχι σε μια οποιαδήποτε κουζίνα, όχι για ένα τυχαίο πιάτο, αλλά για ένα από εκείνα τα λαχταριστά και ιδιαίτερα που έχει δημιουργήσει ο Γιάννης Λουκάκος και απολαμβάνουμε στο εστιατόριό του, το ξακουστό Ψωμί κι Αλάτι, στο Χαλάνδρι, το οποίο συμμετέχει και εκείνο στην πολυαναμενόμενη γαστρονομική γιορτή του Around the Table, που ήρθε στην πόλη – ακριβώς έναν χρόνο πριν- για να μείνει και να μας ενώσει όλους γύρω από ένα τραπέζι για τον πιο τέλειο λόγο: το καλό φαγητό.

Φέτος το Around the Table επιστρέφει, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να απολαύσουμε ειδικά σχεδιασμένα menus με τοπικά υλικά και εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα – σε μία ανεκτίμητη γαστρονομική εμπειρία.

Με την καλύτερη διάθεση λοιπόν, η επίδοξη μαγείρισσα είσέβαλε στην κουζίνα του αγαπημένου Γιάννη Λουκάκου, με στόχο να τον αντιγράψει, στη δημιουργία ενός από τα πιάτα του Around the Table menu του εστιατορίου.

copy the chef Around the Table

Αυτό που μπορώ να πω ήταν πως η διαδικασία εξελίχθηκε όπως ακριβώς θέλουμε να είναι το μαγείρεμα ενός φαγητού, είτε βρίσκεσαι σε επαγγελματική κουζίνα ανάμεσα σε chefs, είτε πάνω από τις κατσαρόλες του σπιτιού σου. Αστεία, inspiring και απολαυστική με αποτέλεσμα για το οποίο δηλώνω περήφανη (props to Γιάννης Λουκάκος).

Το πιάτο αυτού του Copy the Chef είναι Σπαράγγια και Αυγά (Asparagus & Egg), από το menu του Ψωμί κι Αλάτι που δεν γινόταν να λείπει από το Around the Table. Σου μιλάει μια όχι και τόσο φίλη του αυγού, αλλά ούτε και του σπαραγγιού. Αναθεώρησα πλήρως.

Όχι μόνο γιατί είναι συναρπαστικό να συμμετέχεις στην παρασκευή ενός γκουρμέ πιάτου- αλλά κυρίως για τη νοστιμιά που σε ανταμείβει, ολοκληρώνοντας το. Γεύση που δεν την μοιράζεσαι.

Καψαλισμένα σπαράγγια, αυγά ποσέ, αφράτο αυγολέμονο και φέτα λοιπόν. Όσο καθαρίζαμε τα σπαράγγια, τα τετραγωνάκια φέτας πάγωναν στην κατάψυξη- κι αυτή είναι μία πληροφορία που πήρα μαζί μου και με χαρά θα διαδώσω: Κομματάκια φέτας που έχεις παγώσει στην κατάψυξη, και κατόπιν τα έψησες στον φούρνο με λαδόκολλα, είναι το πιο συνηθισμένο- ασυνήθιστο λαχταριστό σνακ, αν είσαι food lover (να τι θα κάνεις με τη φέτα που έχει ξεμείνει στο ψυγείο).

Σειρά είχε το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Τα ποσέ, βγήκαν όνειρο (γιατί θέλουν κουτάλι, αγάπη και προσεκτικές κινήσεις για να βγουν από τη φόρμα).

Κι αφού μπήκε το λάδι στο τηγάνι, τα καθαρισμένα σπαράγγια χόρεψαν μέσα σ’ αυτό.

Όπως είπα στον Γιάννη Λουκάκο, κάτι που δεν μπορώ να κάνω είναι αυτό το με χειρουργική ακρίβεια, ψιλό κόψιμο κατα ριπάς που κάνουν οι chefs να φαίνεται το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο (δεν είναι). Έγινε ιδιαίτερο μάθημα, όπως βλέπεις, με το σχοινόπρασο.

Όσο για το αυγολέμονο, η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου του έδωσε νέα διάσταση- είναι το πιο αφράτο και κρεμώδες που θα φας ποτέ. Για γαρνίρισμα τριμμένο ψωμί, σωταρισμένο με ελαιόλαδο και σκόρδο στο τηγάνι. Τα λόγια ωχριούν μπροστά στη γεύση.

Και ιδού το αποτέλεσμα.

Η ώρα της δοκιμής, η καλύτερη ώρα. Yes chef, τα καταφέραμε.

Το Around the Table επιστρέφει λοιπόν, από τις 9 έως τις 30 Νοεμβρίου! 40 hot εστιατόρια της Αθήνας δημιουργούν 40 menus εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα, αποκλειστικά για κατόχους καρτών Mastercard. Όλα τα μενού έχουν κόστος έως 40 ευρώ και οι κρατήσεις γίνονται στο aroundthetable.gr. Μην χάνεις χρόνο, μπες!

 

Exit mobile version