ΓΛΥΚΑ

Δοκιμάσαμε τα πιο φοβερά halloween μπισκότα βουτύρου

Τραγανά, χρωματιστά και ιδανικά για να κάνεις ένα παιδί να λάμψει από χαμόγελα. Halloween μπισκότα με επικάλυψη ζαχαρόπαστας. Εύκολα, γρήγορα και εντυπωσιακά από τα χεράκια του Λευτέρη Σαββίδη και το cookleit.wordpress.com.

Η Halloween Week συνεχίζεται και έβγαλα το άχτι μου. Πάντοτε έβλεπα στο εξωτερικό, είτε για αυτή τη γιορτή, είτε για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα μπισκοτάκια στολισμένα με χρωματιστή ζαχαρόπαστα. Ξέρω δεν είναι και μπακλαβάς, όμως είναι εντυπωσιακά και ιδανικά για να παίξεις με ένα παιδάκι (μικρό ή…μεγαλύτερο).

 

Έτσι πήρα τα απαραίτητα κουπάρ, προμηθεύτηκα και την ζαχαρόπαστα και ξεκίνησα το ψήφισμο. Είναι πανεύκολα, θα τα έχεις δηλαδή ψημένα και αχνιστά σε 20′ λεπτά. Από εκεί και πέρα, παίζεις ανάλογα με την όρεξη, ως προς τη διακόσμηση.

Η ζαχαρόπαστα είναι ένα φανταστικό υλικό για πολυχρωμία και λεία επιφάνεια. Κι εγώ πρώτη φορά την χρησιμοποίησα και είμαι σίγουρος πως όσο πιο πολύ εξοικειώνεσαι, τόσο καλύτερο είναι και το αποτέλεσμα.

Υλικά για 10 μεγάλα μπισκότα

Ζύμη

100γρ. βούτυρο αγελάδος

100 γρ. ζάχαρη

1 αυγό

1 βανίλια

275 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ζαχαρόπαστα σε διάφορα χρώματα (περίπου 300γρ.)

Λίγο νερό με 1-2 κ.γ. ζάχαρη άχνη

 

Προετοιμασία

Χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ενωθούν. Ρίξε και το αυγό και συνέχισε το χτύπημα στο μίξερ

Πρόσθεσε σιγά, σιγά το αλεύρι και τη βανίλια και δούλεψε με το γάντζο ή με τα χέρια να πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ απαλή και αφράτη.

Κόψε δύο φύλλα λαδόκολλας και βάλε ανάμεσα τη ζύμη. Με έναν πλάστη άνοιξε σε φύλλο, αρκετά παχύ, περίπου 1 εκατοστό.

Χρησιμοποίησε τα κουπάτ που σου αρέσουν και κόψε τα μπισκότα σου. Στρώσε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήσε στο φούρνο στους 190oC (στον αέρα) για 8′-10′ λεπτά. Τα μπισκότα δεν παίρνουν πολύ χρώμα, οπότε μην ξεγελαστείς και τα παραψήσεις

Βγάλε από το φούρνο άφησε να κρυώσουν καλά σε σχαρίτσα.

Πάρε τη ζαχαρόπαστα και άνοιξέ τη σε λεπτό φύλλο πάνω σε λαδόκολλα. Χρησιμοποίησε τα ίδια κουπάτ και κόψε τα σχήματά σου.

Με ένα πινέλο άλειψε ελαφρά την επιφάνεια του μπισκότου με το ζαχαρόνερο (νερό και ζάχαρη άχνη) και εφάρμοσε τη ζαχαρόπαστα. Αν έχεις και σφραγίδες, φτιάξε τα σχέδια όπως στις φωτό. Μπορείς βέβαια να σχεδιάσεις ματάκια και στόμα και με λιωμένο σοκολάτα ή με κορδονάκια που θα πλάσεις από την ζαχαρόπαστα.

Άφησε να στεγνώσει ελαφρά το μπισκότο και αποθήκευσε σε μεταλλικό κουτί.

Exit mobile version