TIPS

Έφαγες σκορδαλιά και μυρίζει η αναπνοή σου; Ο δοκιμασμένος τρόπος για να απαλλαγείς

Unsplash

Έφαγες μπακαλιάρο και άπλωσες μπόλικη σκορδαλιά σε μπόλικο ψωμί. Το ζητούμενο είναι να το ευχαριστήθηκες. Λες ναι; Μαζί σου κι εμείς και δίπλα σου τώρα που χρειάζεσαι μία χείρα βοήθειας. Η αναπνοή σου δεν είναι αυτό που λέμε φρέσκια. Το σκόρδο είναι νόστιμο και αρωματικό. Σε αυτό το τελευταίο θα σταθούμε και θα δώσουμε τη λύση.

Ο μεγάλος ένοχος; Το αλλύλιο μεθυλοσουλφίδιο που περιέχει και μεταβολίζεται πολύ αργά με αποτέλεσμα να διατηρείται στο σώμα μας σε υψηλή συγκέντρωση και για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την κατανάλωσή του.

Ένα μικρό ποτηράκι γάλα (200ml) περιορίζει τα επίπεδα του αλλύλιου μεθυλοσουλφιδίου στην αναπνοή κατά 50%. Το πλήρες γάλα μάλιστα, εμφανίζεται πιο αποτελεσματικό.

Πώς θα ξεφλουδίσεις το σκόρδο, χωρίς να μυρίσουν τα χέρια σου

Πάρε ένα βάζο, βάλε μέσα το κεφάλι σκόρδο και ξεκίνα να κουνάς δυνατά. Θα δεις ότι μετά από λίγο το σκόρδο θα σπάσει και σιγά- σιγά θα ξεφλουδιστεί από μόνο του.

Εναλλακτικά μπορείς να ρίξεις τις σκελίδες σε ένα γυάλινο μπολ και στη συνέχεια να τις βάλεις στον φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα. Μόλις βγάλεις το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων, θα το κουνήσεις ελαφρά και οι φλούδες από τις σκελίδες θα έχουν αφαιρεθεί.

Exit mobile version