Egg Clouds: Μια διαφορετική συνταγή για αυγά, που αξίζει να δοκιμάσεις
- 12 ΜΑΙ 2017
Δεν θα βαρεθούμε ΠΟΤΕ να ψάχνουμε συνταγές για αυγά γιατί- ποιον κοροϊδεύουμε- λατρεύουμε να τρώμε αυγά, είτε σε πρωινό είτε σε κυρίως γεύμα. Αν λοιπόν βαρέθηκες τα βραστά αυγά και αποφεύγεις τα τηγανητά γιατί προσέχεις τη διατροφή σου ήρθε η ώρα να μάθεις τη συνταγή για τα egg clouds, μια φωλιά αυγών που μπορείς να απολαύσεις συνοδεία σαλάτας και ξεροψημένου ψωμιού.
Υλικά (4 άτομα)
8 αυγά
1 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κ.γ αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
2. Ξεχώρισε τον κρόκο από το ασπράδι και βάλε τα σε διαφορετικά μπολ.
3. Χτύπα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και στη συνέχεια ρίξε την παρμεζάνα και το αλάτι και ανακάτεψε ελαφριά με ξύλινη κουτάλα το μείγμα.
4. Άπλωσε την μαρέγκα σε 8 ίσα μέρη στο ταψί (περίπου 1/2 με 3/4 της κούπας το κάθε κομμάτι) με κενό ανάμεσα και μετά άνοιξε ”φωλιά” στη μέση χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
5. Ρίξε τους κρόκους μέσα στις φωλιές και ψήσε για 14-16 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν οι κρόκοι και να αποκτήσουν τα ασπράδια ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αν θέλεις πιο μελάτα τα αυγά, άφησέ τα 8-10 λεπτά στο φούρνο.
6. Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε αμέσως.