#ΤΟΖΗΣΑΜΕ

Είδα 64 επεισόδια του Κάνε ότι Κοιμάσαι σε 15 μέρες και θα μετράω πτώματα μέχρι τη Δευτέρα

24 Media Creative Team

Πιστεύω ότι έχω πάθει σύνδρομο στέρησης Σπύρου Παπαδόπουλου. Στα καλά νέα, το Κάνε ότι Κοιμάσαι ΙΙ ξεκινά αυτή τη Δευτέρα στην ΕΡΤ κι εγώ ξέρω τι θα κάνω κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:45.  

Στα κακά, δεν ξέρω γιατί δεν είχα πάρει πρόσκληση για το πάρτι που στηνόταν στο Twitter/X κάθε φορά που γινόταν ακόμη ένας φόνος στο #KaneOtiKoimasai. Αλλά, κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει ο θυμόσοφος λαός και μια μέρα που είχα αυτή τη θλίψη μετά από διακοπές (τη γνωστή, που δεν θέλεις να φορέσεις ρούχα και να κυκλοφορήσεις στο Παγκράτι με τα φασέικα Birkenstock αλλά ονειρεύεσαι ακόμη ότι ακούς τζιτζίκια και πίνεις ποτάκια σε κάποιο μπαρ στα Κουφονήσια) πάτησα play στο πρώτο επεισόδιο του Κάνε ότι Κοιμάσαι στην αγαπημένη μου κρατική πλατφόρμα.

Ναι, από βαρεμάρα και απόγνωση επειδή δεν έβρισκα τίποτα στο Netflix. Και η ζωή μου μετά από εκείνη τη στιγμή δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια. Κόλλησα και δεν ντρέπομαι να παραδεχτώ ότι μπιντζάρα το Κάνε ότι Κοιμάσαι μέχρι να με βρουν κοιμισμένη στον καναπέ και να με ξυπνήσουν.

Δεν ξέρω γιατί δεν έβλεπα real time την πιο επιτυχημένη δραματική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης πέρυσι. Πιθανότατα ήμουν χαμένη στον πλανήτη Netflix και στο σύμπαν του Disney+. Σνομπάροντας την ελληνική μυθοπλασία από άποψη. Έλα όμως που το σενάριο του Κάνε ότι Κοιμάσαι μπορεί ξεκάθαρα να συναγωνιστεί άπειρες ισπανικές και τούρκικες και κορεάτικες σειρές του Netflix. Tι παραπάνω έχουν αυτοί από τον συγγραφέα Γιάννη Σαραγκά (το σενάριο είναι βασισμένο στο βιβλίο Πριν κοιμηθείς με τον διάβολο του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά, ενώ το θεατρικό του έργο Prime Numbers, που έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη, ήταν υποψήφιο για τα New York Innovative Theatre Awards) και το σκηνοθετικό δίδυμο των Αλέξανδρου Πανταζούδη και Αλέκου Κυράνη δηλαδή;

Το Κάνε ότι Κοιμάσαι έχει όλο το πακέτο της τίμιας σειράς για binge

Ξεκινάμε με το βασικότερο: το μη διαπραγματεύσιμο Κακό. Και το δεύτερο πιο σημαντικό σεναριακό εύρημα: τον θρήνο ως αναπόσπαστο κομμάτι μιας συντριπτικής απώλειας. Σε πιο απλά ελληνικά, ο Σπύρος Παπαδόπουλος χάνει γυναίκα, κουνιάδο, νέα σύντροφο, μαθητές του, ακόμη και τον εραστή της γυναίκας του έχασε ο άνθρωπος. Υπάρχει τραύμα για να συνδεθεί ο μέσος τηλεθεατής. Δώσε τραύμα στον τηλεοπτικό λαό και θα κάνεις τηλεθέαση. Το Κάνε ότι Κοιμάσαι το ξέρει καλά αυτό. Έχω μια φίλη που αν δει τον Λευτέρη Πολυχρόνη στον δρόμο (τον Μηνα το μακελάρη) είναι ικανή να βάλει τις φωνές. Τόσο την επηρέασε αυτός ο villain.

Γιατί έκανα binge 64 επεισόδια (το αγόρι μου όποτε έμπαινε στο σπίτι από τη δουλειά του και δεν άκουγε τη φωνή του Σπύρου Παπαδόπουλου πίστευε ότι λείπω); Ήθελα να λύσω την υπόθεση μαζί με τον Ίσσαρη (ναι, πιστεύω ότι ο Δημήτρης Καπετανάκος λείπει από κάθε αστυνομικό τμήμα, τηλεοπτικό και μη). Κάθε φορά που ο Ίσσαρης και η Άννα (ή κυρία Γραμμικού) πλησίαζαν στον δολοφόνο (τον Μηνά) τελείωνε με cliffhanger το επεισόδιο κι εγώ πήγαινα με κόκκινα μάτια την επόμενη ημέρα στη δουλειά από την αϋπνία. Γιατί ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ έβλεπα και το επόμενο. Ήταν όλοι ύποπτοι σε κάθε επεισόδιο του Κάνε ότι Κοιμάσαι.

«Κύριε Καλλίδη, έγινε κάτι ασυνήθιστο εκείνες τις ημέρες;»

Μετά από 64 επεισόδια θα μπορούσε να είναι ο ήχος του κινητού μου. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος που μπορεί σε κάποιες σκηνές να είχε το ύφος «τι έγινε εδώ ρε παιδιά» των Απαράδεκτων, απέδειξε ότι είναι καλός και σε δραματική σειρά. Επικές σκηνές ξύλου κι αλητείας μας χάρισε και ο Τάσος Γιαννόπουλος, πες κι εσύ περίμενες ποτέ ότι ο Μάκης ο Κοτσάμπασης θα ήταν τόσο καλός κακός; Μέχρι και το φάντασμά του με συγκίνησε.

Μπορεί να θύμιζε σαπουνόπερα αλλά αυτό δεν το λες πάντα και κακό. Έπρεπε να υπάρχει κι ένα, δυο, τρία, δεκατρία love stories για να σπάει λίγο η θανατίλα στη σειρά. Ναι, ήταν ακαταλαβίστικο πώς ο Νικόλας (Σπύρος Παπαδόπουλος) τα έφτιαξε με τη Βικτώρια Λεσσιώτη (Έμιλυ Κολιανδρή) ενώ ήταν μπλεγμένη και στη δολοφονία της γυναίκας του, αλλά βγάζει και ποτέ ο έρωτας νόημα; Δεν καταλάβαμε επίσης ποτέ πώς ο Ίσσαρης και η Ευαγγελία είχαν ερωτική σχέση. Είχαμε κάποιες μεγάλες απορίες, μια ήταν και το φινάλε με το φονικό αμόκ του Μηνά. Γιατί; Γιατί τον Στάθη; (Αλέξανδρος Piechowiak ο καλύτερος newcomer του 2023).Υπήρξαν άπειρα ειδύλλια, μερικά τελείωσαν με το φινάλε της σειράς, τα τελείωσε ο Μηνάς. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να σας μιλήσω για τον αγαπημένο μου χαρακτήρα του Κάνε ότι Κοιμάσαι.

Μπετίνα, η ενσάρκωση της άθανατης Ελληνίδας μάνας

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη είναι ηθοποιάρα. Λατρεύω χρόνια. Ως Μπετίνα βρήκε έναν ρόλο που μας αποτελείωσε. Η γυναίκα πήγε από το «ζακέτα να πάρεις» σε δολοφονία για το παιδί της. Έκλαιγαν οι άλλοι στα μνημόσυνα τους πεθαμένους κι αυτή σήκωνε μανίκια για να κάνει δουλειές σε ξένα σπίτια. Ένα έπος η χαρμολύπη της σε κάθε επεισόδιο.

64 επεισόδια Κάνε ότι Κοιμάσαι μετά

Για ελληνική σειρά με πάνω από μία σεζόν και 2 μέρες προβολής δεν είναι απλά καλή, είναι πολλά παραπάνω. Έχει μεγάλο καστ, έχει σασπένς, μπαίνουν συχνά καινούργιοι χαρακτήρες και εμπλουτίζεται η πλοκή, έχει έρωτες, μίση, πάθη, ίντριγκα και αίμα. Έχει δεύτερους ρόλους που κλέβουν την παράσταση κάτι που πάντα εκτιμάς σε κάθε σειρά. Και κυρίως, η ιστορία είχε αρχή, μέση, τέλος. Δεν σε άφησε στο φινάλε να αναρωτιέσαι αν έχασες άδικα τον χρόνο σου. Και η δεύτερη σεζόν έρχεται. Με μια νέα δολοφονία από τα πρώτα επεισόδια. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Exit mobile version