Είτε για σνακ είτε για γεύμα αυτή η κοτόπιτα είναι η τέλεια λύση
- 24 ΑΥΓ 2020
Κανείς (ή σχεδόν κανείς) δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι πίτα, πόσο μάλλον όταν την έχεις φτιάξει μόνη σου γρήγορα και εύκολα.
Αυτή η πίτα είναι η ιδανική λύση τόσο για ένα γρήγορο και χορταστικό σνακ στο γραφείο,ειδικά όταν δεν προλαβαίνω να φάω το μεσημέρι, όσο και για ένα ελαφρύ γεύμα με φίλους.
Όποτε και να επιλέξεις να την καταναλώσεις συνοδεύεται εξαιρετικά ειδικά αυτές τις ζεστές μέρες με ένα παγωμένο ποτήρι ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ.
Ο ήπιος και δροσιστικός χαρακτήρας της συνοδεύει τέλεια όλα μου τα γεύματα είτε στο γραφείο είτε στο σπίτι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Η ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ είναι μια μπύρα με πλούσια, χαρακτηριστικά αρώματα και γεμάτη γεύση. Ισορροπημένη, ελαφριά, και από 100% φυσικά συστατικά ταιριάζει απόλυτα με όλα σου τα light γεύματα, όπως και με αυτή την υπέροχη κοτόπιτα, την οποία θα αναλύσουμε ευθύς αμέσως.
Πίτα μανιταριών με κοτόπουλο, μοτσαρέλα & σάλτσα ντομάτας
Υλικά:
- 1 φύλλο ζύμη κούρου
- 150γρ μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 200γρ κοτόπουλο ψητό ή βρασμένο, χωρίς κόκκαλο
- 150γρ μοτσαρέλλα, τριμμένη
- 2-3κσ φρέσκια σάλτσα ντομάτας
- Μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού
Διαδικασία:
- Στον πάγκο της κουζίνας κόβουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί & στην επιφάνεια του απλώνουμε τη ζύμη κουρού
- Έπειτα αλείφουμε το μισό κομμάτι ζύμης με τη σάλτσα ντομάτας, αφήνοντας περιμετρικά 1 δάχτυλο περιθώριο
- Συνεχίζουμε τοποθετώντας στην επιφάνεια τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης
- Αλείφουμε το περιθώριο περιμετρικά της ζύμης με το διάλυμα αυγού & κλείνουμε τη πίτα φέρνοντας το μισό κομμάτι ζύμης στην επιφάνεια των υλικών
- Πιέζουμε τις άκρες & αλείφουμε την επιφάνεια με το διάλυμα αυγού
- Πασπαλίζουμε με λευκό σουσάμι & ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 150-160 βαθμους για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
- Αποσύρουμε & αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε και απολαμβάνουμε με μια παγωμένη ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ