ΓΕΥΣΗ

6 εστιατόρια με αστέρι Michelin για την πιο gourmet εορταστική κράτηση

Pixels

Οι φετινές γιορτές μπορεί να σε βρουν στην Αθήνα, γεγονός που μπορεί να σε κάνει να σκεφτείς πώς μπορείς να αξιοποιήσεις την παραμονή σου στην πόλη. Η απάντηση; Φυσικά με καλό φαγητό και ποτό, σε ένα από τα βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια της Αθήνας.  

Εορταστική κράτηση σε ένα από τα εστιατόρια με αστέρι Michelin

Η ιδέα έχει ως εξής: Οργανώνεις συγγενείς, φίλους και τον/την καλή σου και κάνεις εγκαίρως μια κράτηση σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Τα υπόλοιπα τα αφήνεις σε ένα από τα παρακάτω βραβευμένα αθηναϊκά εστιατόρια.

Αστέρια Michelin στους δρόμους τη Αθήνας

Συνολικά στη λίστα του οδηγού Michelin για το 2023 συναντάμε 31 αθηναϊκά εστιατόρια, δείγμα της διαρκούς ανόδου της γαστρονομίας στην πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια.

Τα νέα αστέρια και οι σταθερές αξίες

Στην κατηγορία με 1 αστέρι μπαίνουν για πρώτη χρονιά φέτος τρία αθηναϊκά εστιατόρια: το Hervé των Hervé Pronzato και Γρηγόρη Κίκη, τo Tudor Hall του King George (Αστέριος Κουστούδης και Νίκος Λειβαδιάς) και το Patio του ξενοδοχείου The Margi με σεφ τον Παναγιώτη Γιακαλή.

Το Delta των Θάνου Φέσκου και Γιώργου Παπαζαχαρία διατηρεί τα 2 αστέρια που κέρδισε πέρυσι, δηλαδή την πρώτη κιόλας χρονιά λειτουργίας του. Το ένα αστέρι τους διατηρούν τα Botrini’s, Hytra, Varoulko Seaside, The Zillers, το Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel, το CTC, η Σπονδή και το Soil.

Στην κατηγορία Bib Gourmand παραμένουν το Nolan, το Οικείο και το Cedro Negro, ενώ νέες προσθήκες είναι το Jerár με σεφ τον Χάρη Νικολούζο και το Fine Mess με σεφ την Έλενα Καπέρδα. Στην κατηγορία Main Selection παραμένουν τα Veri Table, Aleria, Le Pavillon, Λινού Σουμπάσης και Σία, Merceri, Άνετον, Cookoovaya, Vezene, Sense, GB Roof Garden, Okio, Athénée και Annie’s Fine Cooking, ενώ έχουμε και δύο νέες προσθήκες το Seeds και το Simul.

The Zillers (Mητροπόλεως 54, Αθήνα)

Ατμόσφαιρα μπιστρό και φίνα, σύγχρονη κουζίνα από τον ταλαντούχο Παύλο Κυριάκη. Άψογες τεχνικές και πρωτότυπες γευστικές αρμονίες συνθέτουν μια γαστρονομική εμπειρία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, στο μικρό rooftop του boutique hotel Zillers. Η μεγάλη τζαμαρία θα σου προσφέρει απλόχερα θέα στην γιορτινή πόλη και την Ακρόπολη.

Εορταστική κράτηση σε εστιατόρια με αστέρι Michelin – Delta

Η προσέγγιση της κουζίνας στο Delta στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είναι όπως πετυχημένα περιγράφεται στο site του εστιατορίου, ένα αινιγματικό αφήγημα, το οποίο ξεδιπλώνεται μέσα από τρία διαφορετικά μενού (omnivore, vegetarian και vegan) και 17 πιάτα. Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας και ο Θάνος Φέσκος δημιουργούν μια conceptual νατουραλιστική γαστρονομία, προσεγγίζοντας εξαιρετικές, σπάνιες και μη εδώδιμες, παραδοσιακά τουλάχιστον, πρώτες ύλες της Ελλάδας, μέσα από τη φυσιοκρατική νοοτροπία και τις τεχνικές των σκανδιναβικών και γιαπωνέζικων εστιατορίων.

Hervé (Τριών Ιεραρχών 170,  Αθήνα)

Στο εστιατόριο Hervé, οι ιδιοκτήτες chefs Ερβέ Προνζάτο και Γρηγόρης Κίκης, παρουσιάζουν μία κουζίνα με επιρροές από Γαλλία, Ιταλία και Ασία σε ένα δυναμικό μενού. Σύγχρονο ύφος, ιδιαίτερο σοφιστικέ στιλ και απολύτως προσωπικό concept χαρακτηρίζουν το εστιατόριο στα Πετράλωνα, που επάξια κέρδισε φέτος το πρώτο του αστέρι Michelin.

Tudor Hall (Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα)

Στον 7ο όροφο του King George η γεύση βρίσκει στους χώρους του Tudor Hall Restaurant το ιδανικό περιβάλλον, για να αναδειχτεί σε πρωταγωνιστή. Στον εξωτερικό χώρο, η Αθήνα μάς συστήνεται πλούσια σε ιστορία και σε σύγχρονη ζωή. Ο βράχος της Ακρόπολης με την ανέγγιχτη ομορφιά του Παρθενώνα, το Παναθηναϊκό στάδιο, οι κήποι του Ζαππείου, το Σύνταγμα με τη Βουλή των Ελλήνων. Στο διακριτικό περιβάλλον του Tudor Hall Restaurant, ο κατάλογος των γεύσεων του chef Αστέριου Κοστούδη, ακολουθεί τη φιλοσοφία του χώρου. Κουζίνα λιτή, μεσογειακή, βασισμένη σε ό,τι πιο φρέσκο, υγιεινό, απολαυστικό.

Pelagos (Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη)

Ο σεφ Luca Piscazzi ανέλαβε τα ηνία του εστιατορίου που βλέπει στα νερά του Σαρωνικού Κόλπου και αποτελεί σημείο αναφοράς στο Four Seasons της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Κομψές και ταυτόχρονα τολμηρές προτάσεις περιμένουν τους επισκέπτες του Pelagos: Ευρηματικά ορεκτικά που βασίζονται στις ωμές πρώτες ύλες συνοδεύονται από φρέσκα ​​ψάρια σε αναπάντεχους συνδυασμούς, ενώ το αρνάκι γάλακτος και το wagyu beef συμπληρώνουν δυναμικά τη λίστα. Τα δροσιστικά κι ανάλαφρα επιδόρπια ολοκληρώνουν την εμπειρία γεύσης με μια ωδή στα φρούτα και τα λουλούδια.

CTC (Πλαταιών 15, Κεραμεικός)

Σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό της περιοχής με έναν πανέμορφο εξωτερικό χώρο, εκεί που κάποτε βρισκόταν το Αθήρι, το CTC (Σίτιση) παντρεύει το μοντέρνο με το παλιό. Ένα εστιατόριο που σέβεται την παράδοση της ελληνικής κουζίνας και την φρεσκάρει με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Ο ταλαντούχος σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης, σχεδιάζει ένα ταξιδιάρικο μενού, με γνώμονα την ικανότητά του να κεντρίζει όλες τις αισθήσεις, ώστε οι καλεσμένοι να μπορούν να απολαύσουν στο έπακρο ένα γευστικό ταξίδι σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας.

Όπου κι αν επιλέξεις να κάνεις την κράτησή σου, η γευστική εμπειρία θα σου μείνει σίγουρα αξέχαστη.

Exit mobile version