Εύκολη συνταγή για κοκκινιστούς λουκουμάδες
- 7 ΙΟΥΛ 2015
Το cookbox.gr σου προτείνει μια συνταγή για διαφορετικούς λουκουμάδες. Ξέχνα το μέλι και την κανέλα. Η κέτσαπ θα κάνει τη διαφορά!
650 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γρ. νωπή μαγιά
Αλάτι κατά βούληση
400 ml μπίρα ξανθιά
500 γρ. ketchup Hellmann’s με Stevia
200 γρ. φέτα τριμμένη
80 γρ. πράσινες ελιές ή 4 κ.σ., κομμένες σε ροδέλες
2 κ.σ. κάπαρη
300 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
Αριθμός ατόμων: 4
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το αλάτι.
Σε ένα μικρό σκεύος ρίχνουμε 1/3 της μπύρας, την θερμαίνουμε ελαφρά και λιώνουμε μέσα την μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε στην χλιαρή μπύρα και την υπόλοιπη ποσότητα της μπύρας και ανακατεύουμε ελαφρά για λίγο.
Προσθέτουμε την μίση κέτσαπ Hellmann’s με Stevia και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου αλλάξει χρώμα η ζύμη και σφίξει ελαφρά.
Βάζουμε τη ζύμη σε χλιαρό μέρος για 30 λεπτά για να ξεκουραστεί και να αυξήσει τον όγκο της.
Όταν περάσουν τα 30′ προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, τις ελιές και την κάπαρη αφού πρώτα τα έχουμε αλευρώσει ελαφρά.
Ζυμώνουμε ελαφρά πάλι όλα τα υλικά και σταδιακά προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα της κέτσαπ. Ζυμώστε ελαφρά μέχρι να γίνει μια κολλώδης και ελαφρά ρευστή η ζύμη
Ζεσταίνουμε καλά λάδι σε ένα τηγάνι. Φτιάχνουμε με τη ζύμη μικρές μερίδες. Αλευρώνουμε και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε σε πιάτο ή πιατέλα με λίγη κέτσαπ από πάνω. Μπορούμε να σερβίρουμε με φρεσκοκομμένη ροκά και τριμμένη παρμεζάνα.