ΣΥΝΤΑΓΗ

Εύκολη συνταγή για λαχταριστό κορμό σοκολάτας

Συνταγή για κορμό σοκολάτας, από το Cookpad.gr. Ακολούθησε τα βήματα και καλή απόλαυση.

Υλικά

250 γρ. μπισκότα πτι μπερ σπασμένα

195 γρ. μπισκότα digestive ή μπισκότα με φουντούκια ή αμύγδαλα

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

20 γρ. κονιάκ

250 γρ. βούτυρο λιωμένο

60 γρ. κακάο

100 γρ. αμύγδαλα ή καρύδια χοντοκοπανισμένα

Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα μπισκότα (αφού τα σπάσουμε με τα χέρια μας) και τους ξηρούς καρπούς που επιλέξαμε (αμύγδαλα ή καρύδια).

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το κακάο και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.

Ρίχνουμε τα μπισκότα με τους ξηρούς καρπούς λίγα-λίγα στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύουμε σιγά-σιγά με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούυν καλά τα υλικά μας.

Στρώνουμε σε μια φόρμα της επιλογής μας μια μεμβράνη έτσι ώστε να εξέχει από την φόρμα και να μπορέσουμε να διπλώσουμε αργότερα το γλυκό μας.

Αδειάζουμε το υλικό μέσα και με την πίσω πλευρά του κουταλιού «ισιώνουμε» την επιφάνεια.

Διπλώνουμε με την μεμβράνη που εξέχει από την φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Για πιο γρήγορη απόλαυση το βάζουμε στην κατάψυξη για 40′.

Πριν σερβίρουμε το βγάζουμε από την κατάψυξη ή το ψυγείο, κόβουμε σε μερίδες και πασπαλίζουμε με κακάο.

Καλή απόλαυση!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKPAD.GR

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Λαζάνια με κιμά

Σπετζοφάι παραδοσιακό

 

*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr

Exit mobile version