Εύκολη συνταγή για τραγανή και νόστιμη πάστα φλώρα
- 26 ΙΟΥΛ 2018
Συνταγή για λαχταριστή πάστα φλώρα, από το Cookpad.gr. Ακολούθησε τα βήματα και καλή απόλαυση.
Υλικά
200 γρ. βούτυρο
1 αυγό
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους (για την γέμιση)
Οδηγίες
Κόβουμε το βούτυρο σε κύβους (παγωμένο). Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας σε ένα μπολ. Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια ενιαία ζύμη.
Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο και μετά από 20’ την απλώνουμε σε μια ταρτιέρα ή σε ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους ελαφρώς βουτυρωμένο. Κρατάμε λίγη ζύμη για τοποθέτησουμε επάνω στην μαρμελάδα μας. Αφού στρώσουμε την μαρμελάδα με το υπόλοιπο ζυμάρι που έχει μείνει το ανοίγουμε και κόβουμε σε ροδέλες. Τοποθετούμε κάθετα και οριζόντια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Καλή απόλαυση!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKPAD.GR
*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr