TIPS

Έβρασες κουνουπίδι; Πώς θα ξεφορτωθείς τη μυρωδιά στο λεπτό

123RF

Τα φρούτα και τα λαχανικά δε λείπουν από τη διατροφή σου έτσι δύο φορές την εβδομάδα το πρόγραμμα έχει βραστά λαχανικά. Κουνουπίδι καθαρίζεις και βάζεις στην κατσαρόλα και μετά από λίγα λεπτά είναι έτοιμο. Μαζί με το έτοιμο γεύμα σου έχεις και μία μυρωδιά που πρέπει να καταπολεμήσεις. Το κουνουπίδι, ως γνωστόν, όταν βράσει αφήνει πίσω του μία όχι και τόσο φίνα μυρωδιά. Τα tips που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για το μπρόκολο.

Κόψε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι και βούτηξέ το σε λίγο ξύδι. Αφού το κάνεις, το βάζεις πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας στην οποία βράζεις το κουνουπίδι.

Εναλλακτικά, μπορείς να ρίξεις μία φλούδα λεμονιού μέσα στην κατσαρόλα ή μια φέτα ψωμί, πάντα κατά τη διάρκεια του βρασίματος.

Αν πάλι το έβρασες και ξέχασες να κάνεις κάτι από τα παραπάνω, υπάρχει λύση. Η δυσάρεστη οσμή θα εξαφανιστεί.

Βάλε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει και μέσα ρίξε ξυλάκια κανέλας και φλούδες πορτοκαλιού. Βράσε το νερό με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας και μετά από λίγα λεπτά το σπίτι σου θα μοσχομυρίζει.

Exit mobile version