Έχεις στο ψυγείο πιπεριές και φέτα;
- 8 ΙΟΥΛ 2016
Το cookbox.gr σου δίνει μια εύκολη συνταγή για πιπεριές γεμιστές με φέτα. Είναι ιδανικές για να συνοδεύσεις το τσίπουρο σου αλλά και οποιοδήποτε άλλο καλοκαιρινό φαγητό.
14 πιπεριές μακριές
80 ml. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
ματσάκι μαϊντανό λίγο, ψιλοκομμένο
350 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ζεματίζουμε λίγο τις πιπεριές. Στην συνέχεια τις στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη και το πιπέρι και τα αφήνουμε λίγο να ψηθούν. Τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό και την φέτα. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά.
Κόβουμε το κοτσάνι των πιπεριών και στην συνέχεια τους κάνουμε μια τομή κατά μήκος από την μία τους πλευρά. Μοιράζουμε την γέμιση και γεμίζουμε τις πιπεριές, στο σημείο που κάναμε την τομή.
Βάζουμε τις πιπεριές σε πυρίμαχο ταψί που έχουμε πρώτα λαδώσει ελαφρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 C μέχρι οι πιπεριές να ροδίσουν.
Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Μεταφέρουμε τις πιπεριές προσεχτικά με μια σπάτουλα σε μια πιατέλα και τις σερβίρουμε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ COOKBOX.GR: