ΣΥΝΤΑΓΗ

Φτιάξε μαρμελάδα καρότο και θα με θυμηθείς

To mamapeinao.gr μας μαθαίνει να φτιάχνουμε μαρμελάδα καρότο.

Υλικά

500 γρ. καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μπαστουνάκια

400 γρ. ζάχαρη

χυμό από 2 λεμόνια και ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο

10 αμύγδαλα ψιλοκομμένα

2 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση

Βάζουμε τα καρότα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά τους. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα καρότα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε το νερό και με ένα pimmer πολτοποιούμε τα καρότα. Μεταφέρουμε τον πουρέ καρότου πίσω στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη φλούδα και το χυμό από τα λεμόνια και αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει για περίπου 10 λεπτά.  Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τα αμύγδαλα και το κονιάκ. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και στη συνέχεια την αποθηκεύουμε σε γυάλινο αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Η μαρμελάδα καρότου διατηρείται στο ψυγείο.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αμύγδαλα με φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης. Αν θέλουμε περισσότερο άρωμα, προσθέτουμε 1/2 κ.γλ. τριμμένη κανέλα μαζί με τον χυμό λεμονιού.

 

Διαβάστε ακόμα στο mamapeinao.gr

Μακαρονάδα με σάλτσα από Μακεδονικό Ταχίνι

Γιουβέτσι μοσχαράκι ζουμερό

Exit mobile version