Φτιάξε μόνη σου caramel frappuccino
- 4 ΑΥΓ 2015
Αν σου αρέσει το caramel frappuccino, αλλά από την άλλη κάθε φορά που το πίνεις έξω νιώθεις λίγες τύψεις, τότε σου έχουμε την τέλεια υγιεινή συνταγή (χωρίς γάλα) για να το φτιάξει μόνη σου στο σπίτι.
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι 3 συστατικά, 1 μπλέντερ και 5 λεπτά.
Υλικά
Για τα παγάκια από γάλα αμυγδάλου
2 φλιτζάνια (480 ml) γάλα αμυγδάλου
Για τον κρύο καφέ
2 φλιτζάνια (160 γραμ.) χοντροκομμένο σκούρο καφέ
4 φλιτζάνια (960 ml) νερό
Καραμέλα από χουρμάδες
15 χουρμάδες χωρίς τα κουκούτσια
3 – 6 κ.σ. ζεστό νερό
Frappucino
16 παγάκια από γάλα αμυγδάλου
2 φλιτζάνια καφέ
3 – 5 κ.σ. καραμέλα από τους χουρμάδες
Οδηγίες
1. Από το προηγούμενο βράδυ βάλε σε 16 παγωθήκες γάλα αμυδγάλου για να φτιάξεις παγάκια.
2. Το προηγούμενο επίσης βράδυ ετοίμασε τον καφέ σου. βάλε τους κόκκους καφέ μαζί με το ζεστό νερό. Σκέπασέ το με μεμβράνη και βάλτο στο ψυγείο.
3. Την επόμενη μέρα στράγγιξε τον καφέ με φίλτρο.
4. Καθώς θα στραγγίζεις τον καφέ, βάλε σε ένα μπλέντερ του χουρμάδες και χτύπα τους μέχρι να αποκτήσουν κρεμμώδη υφή.
5. Σιγά σιγά πρόσθεσε στο μπλέντερ ζεστό νερό. Πρόσεχε μην το παρακάνεις, γιατί θέλουμε να διατηρήσουμε την κρεμμώδη υφή.
6. Για να φτιάξεις δύο frappuccinos, βάζουμε και τα 16 μας παγάκια και τα 2 φλιτζάνια καφέ όλα σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε.
7. Προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας καραμέλα από χουρμάδες κάθε φορά και χτυπάμε. Αν θέλεις πιο γλυκό μπορείς να βάλεις και άλλη καραμέλα. 3 με 4 κουταλιές είναι τέλειες.
8. Σερβίρουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε σαντιγί από κρέμα καρύδας.
Σλουρπ.