Φτιάξε μόνη σου γάλα αμυγδάλου
- 3 ΑΥΓ 2015
Το να φτιάξεις γάλα αμυγδάλου δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι. Επιπλέον, μπορείς να το κάνεις όσο "παχύ" θες, όσο γλυκό θες και ό,τι γεύση θες.
Γιατί να Προτιμήσεις Γάλα Αμυγδάλου
1. Περιέχει ακόρεστα λιπαρά που βοηθούν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.
2. Δεν περιέχει χοληστερίνη και λακτόζη.
3. Τα επίπεδα του σε μαγγάνιο, σελήνιο και βιταμίνη Ε είναι υψηλά.
4. Περιέχει κάλλιο που βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής πίεσης στο αίμα
5. Είναι τέλειο για πρωινό μαζί με την αγαπημένη σου γκρανόλα.
Φτιάξ’ το Μόνη Σου
Υλικά
1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα, τα οποία τα έχεις μουλιάσει σε κρύο νερό όλη τη νύχτα (ή 1 με 2 ώρες σε ζεστό νερό)
5 φλιτζάνια νερό (ιδανικά φιλτραρισμένο)
2 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, ή κάποιο άλλο γλυκαντικό της επιλογής σου (αν θέλεις να μην είναι γλυκό το γάλα σου, τότε παράβλεψε αυτό το συστατικό)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες
1. Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα αμύγδαλα, το νερό, τους χουρμάδες, το αλάτι και τη βανίλια και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή και να γίνουν smooth. Τα χτυπάμε για τουλάχιστον 1 με 2 λεπτά.
2. Στραγγίζουμε χρησιμοποιώντας τούλι ή μία πάρα πολύ λεπτή πετσέτα πιάτων. Βάζουμε το τούλι ή την πετσέτα πάνω σε ένα μπωλ και ρίχνουμε το γάλα προσεκτικά. Ανασηκώνουμε τις γωνίες και ζουλάμε μέχρι να βγει όλο το υγρό. Ό,τι περισσεύει το αφαιρούμε (ή το κρατάμε αν θέλουμε να φτιάξουμε κράκερς).
3. Μεταφέρουμε το γάλα σε ένα μπουκάλι και το βάζουμε στο ψυγείο. Μπορείς να το καταναλώσεις μέσα σε λίγες μέρες, αν και όσο πιο φρέσκο είναι τόσο το καλύτερο. Πριν το πιεις ανακίνησέ το καλά.
4. Αν θέλεις μπορείς να κάνεις και άλλες γεύσεις, όπως φράουλα, μπανάνα και σοκολάτα.