ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάξε μπαρμπουνοφάσολα, γλυκά σαν μέλι!

Το madameginger.com σας προτείνει μια διαφορετική συνταγή για να ξεκινάτε την κάθε σας μέρα.

Μία από τις χαρακτηριστικές στιγμές που θυμάμαι από τα παιδικά καλοκαίρια στο χωριό, είναι αυτά τα μεσημέρια που έσκαγαν τα τζιτζίκια και καθόμασταν με την γιαγιά μου στο μπαλκόνι και καθαρίζαμε φασολάκια. Η γιαγιά μου έκοβε καρπούζι, δρόσιζε το πάτωμα της βεράντας με νερό από το λάστιχο και καθαρίζαμε τα φασολάκια με τις ώρες. Στη συνέχεια η γιαγιά, έβαζε τα περισσότερα σε σακουλάκια για να τα φτιάχνουμε τον χειμώνα και κρατούσε μερικά για το φαγητό της επόμενης μέρας. Ένα φαγητό που με σημάδεψε για πάντα.

Τα φασολάκια της, εκτός από τρομερά αρωματικά, είναι και τέλεια μελωμένα. Νομίζω το μυστικό κρύβεται στην υπομονή. Δεν βιάζει το κρεμμύδι στο σοτάρισμα, το αφήνει να πάρει τον χρόνο του, όπως και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά όταν τσιτσιρίζουν μέσα στο ελαιόλαδο. Όταν κλείνει το καπάκι για να ψηθεί το φαγητό, χαμηλώνει τη φωτιά και συνεχίζει τις δουλειές της, δίνοντας του τον χρόνο που χρειάζεται για να μαλακώσουν τα λαχανικά, να παντρευτούν μεταξύ τους οι γεύσεις και να μελώσει όπως πρέπει.

Για να απολαύσετε τα φασολάκια όπως πρέπει, όπως εξάλλου και όλα τα λαδερά, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και να συνοδεύονται απαραιτήτως από 3 πράγματα: Φρέσκο χωριάτικο ψωμί, φέτα και μια παγωμένη μπύρα.

H Grimbergen Blonde που επιλέξαμε για να συνοδεύσει τα φασολάκια μας, αποτελεί μία απαλή ale μπύρα, η οποία χαρακτηρίζεται από ξανθό λαμπερό χρώμα, πυκνό κρεμώδη αφρό και άρωμα από ώριμα φρούτα με πικάντικες νότες γαρύφαλλου. Προσφέρει μία ιδιαίτερη γευστική εμπειρία με νότες γλυκόριζας, ανανά, βερίκοκου και κορόμηλων που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το απαλό και πυκνό σώμα της Grimbergen Blonde, ταιριάζει απόλυτα με το λαδερό φαγητό μας, οπότε όσο κρυώνουν τα φασολάκια σας, παγώστε την στους 6oC για να την απολαύσετε όπως πρέπει!

 

Μπαρμπουνοφάσολα ή Φασολάκια φρέσκα Λαδερά

Μερίδες: 4-6, Χρόνος Προετοιμασίας: 30′, Χρόνος Μαγειρέματος: 1,5-2 ώρες

Υλικά

1 κιλό φασολάκια φρέσκα

2 κρεμμύδια

6 ντομάτες γινωμένες

1/2 ματσάκι μαϊντανό

2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες

4 κολοκυθάκια

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (περίπου 200ml)

 

Εκτέλεση

1) Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (με το χέρι γιατί στο μίξερ βγάζει πολλά υγρά) και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να μελώσει.

2) Ρίχνουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα φασολάκια και σοτάρουμε άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

3) Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες στο χέρι και τις ρίχνουμε στο φαγητό μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

4) Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 1 με 1,5 ώρα.

5) Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και αφήνουμε να για να τα φάμε.

 

Διαβάστε ακόμα στο madameginger.com:

Κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές & χωριάτικη

Σαμιώτικα Τυροπιτάκια από την Δέσποινα

Exit mobile version