ΦΑΓΗΤΟ

Φτιάξε σπαγγέτι με κεφτεδάκια χρησιμοποιώντας μόνο ένα σκεύος

Μια από τις μεγαλύτερες αδικίες σε αυτή τη ζωή είναι ότι χρειάζεται να ξοδέψεις τουλάχιστον 1 ώρα στην κουζίνα, να ανακατέψεις ένα σωρό κατσαρολικά και να βρωμίσεις τον πάγκο για να φας την μακαρονάδα που ετοίμασες σε 10, άντε το πολύ 15 λεπτά.

Δεν νιώθεις λίγο ότι σε κορόιδεψαν όταν αδειάζει το πιάτο σου; Δεν είναι ΦΟΒΕΡΑ άδικο ότι εξαφανίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες το φαγητό σου ενώ η κουζίνα παραμένει λερωμένη; Είναι, το ξέρω για αυτό και εγώ βρήκα μια συνταγή για πεντανόστιμη σπαγγέτι με κεφτεδάκια, η οποία γίνεται χρησιμοποιώντας ΜΟΝΟ ένα σκεύος. Ω, ναι.

Θα χρειαστείς:

Υλικά (για 350 γρ. μακαρόνια)

3 κ.σ ανάλατο βούτυρο

15 κατεψυγμένα κεφτεδάκια ή εναλλακτικά μπορείς να φτιάξεις την παραδοσιακή ιταλική συνταγή

680 γρ. σάλτσα ντομάτας

420 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα

1 1/2 φλ. ζωμό από βοδινό ή νερό

1 κ.σ ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

1/4 φλ. μοτσαρέλα

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και βάλε τα κεφτεδάκια για να πάρουν λίγο χρώμα.

2. Πρόσθεσε τη σάλτσα ντομάτας, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, το ζωμό (ή το νερό), τη ρίγανη και αλάτι- πιπέρι ανάλογα με τη γεύση που επιθυμείς. Άφησε τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια ρίξε και τα μακαρόνια.

3. Μείωσε λίγο τη φωτιά, κάλυψε το τηγάνι και άφησε τη μακαρονάδα να βράσει για 15- 20 λεπτά- φρόντισε όμως να ανακατεύεις με μια πιρούνα για να μην κολλήσει. Πρόσθεσε ζωμό (ή νερό) αν χρειαστεί.

4. Σέρβιρε αμέσως παρέα με φρεσκοτριμμένα τυριά.