ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Φτιάξε την πατατοσαλάτα του Δ. Σκαρμούτσου σε 30′

Το cookbox.gr μοιράζεται μαζί σου τη συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου, για γευστική και εύκολη παπατοσαλάτα. Δε θα χρειαστείς πάνω από μισή ώρα για να την ετοιμάσεις!

ΥΛΙΚΑ

8 πατάτες (1 κιλό)

Αλάτι κατά βούληση

2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο

1/8 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

170 ml. ελαιόλαδο

3 κ.γ. μουστάρδα

1/2 λεμόνι , το χυμό ίσο με 3 κ.σ.

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

Άτομα: 4

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις βράζουμε για 25 λεπτά περίπου με τη φλούδα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Για το λαδολέμονο με δεντρολίβανο

Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε νερό, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα φύλλα του δεντρολίβανου. Τα βράζουμε για 20 δευτερόλεπτα, ρίχνουμε το μαϊντανό και βράζουμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε τα φύλλα και τα βάζουμε σε λίγο νερό με πάγο για να κρυώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα χτυπάμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά και σουρώνουμε.

Καθαρίζουμε το μπλέντερ και ρίχνουμε μέσα το λάδι δεντρολίβανου με τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού, τα χτυπάμε για 1 λεπτό και το αφήνουμε στην άκρη.

Για την πατατοσαλάτα

Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο μέχρι να μπορούμε να τις πιάσουμε και όσο είναι ακόμα ζεστές τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τις περιχύνουμε με το λαδολέμονο με δεντρολίβανο που φτιάξαμε. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην λιώσουν οι πατάτες και σερβίρουμε.

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Ψητό φιλέτο ψαριού με σπανάκι και ντομάτα στο αλουμινόχαρτο

Χαλβάς παραδοσιακός

Exit mobile version