LIFE

Γαϊδουροχώρα: Το ελληνικό κέντρο για το Γαϊδούρι σε καλεί να το επισκεφτείς και να γίνεις ανάδοχος

Λίγο έξω από το Κορωπί, υπάρχει ένα χώρος πρότυπο για τη διαμονή των γαϊδουριών. Μέσα σε φυσικό τοπίο, με αμυγδαλιές και ελαιόδενδρα, το ζώο βρίσκεται εκεί που πρέπει και συναντά τον άνθρωποι μέσα στιγμές χαλάρωσης, ενημέρωσης και παιχνιδιού.

Χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχει ένα μέρος που λειτουργεί ως αντίβαρο στην τραγική κακοποίηση των γαϊδουριών σε νησιά και άλλες περιοχές και χρησιμοποιούνται ως ατραξιόν για τους τουρίστες ή ως κουβαλητές τεράστιων φορτίων. Στη Γαϊδουροχώρα, τα γαϊδουράκια έρχονται σε επαφή με τον άνθρωπο αλλά μέσα από τον σεβασμό και την αγάπη. Επίσης, λειτουργούν θεραπευτικά, βοηθώντας άτομα με αναπηρίες, παιδιά, ενήλικες και υπερήλικες.

Η θεραπεία με γαϊδουράκια

Μπορεί να μην το έχεις ξανακούσεις, αλλά δεν αποτελεί νέο. Σε όλη την Ευρώπη, υπάρχουν εδώ και χρόνια θεραπευτικά κέντρα όπου εμφανίζουν την ονοθεραπεία, κάτι ανάλογο με τη θεραπευτική ιππασία, αλλά με περισσότερους τρόπους. Ειδικά η Μεγάλη Βρετανία διαθέτει περισσότερα από 20 θεραπευτικά κέντρα όπου μαζεύουν κακοποιημένα και εγαταλελειμμένα γαϊδουράκια, αλλά ασχολούνται πλέον με τη στήριξη και τη θεραπεία. Μεταξύ αυτών και το “Donkey Sanctuary”.

Γίνε κι εσύ ανάδοχος σε γαϊδουράκια

Τι σημαίνει να είσαι ανάδοχος σε γαϊδουράκια; Μπορείς να το επισκέπτεσαι και να το φροντίζεις αλλά και να καλύπτεις τα διατροφικά και ιατροφαρμακευτικά του έξοδα. Υπάρχουν δύο επιλογές. Η μία είναι να πληρώνεις 200 ευρώ τον χρόνο ή 100 ευρώ το εξάμηνο. Περιλαμβάνεται πιστοποιητικό αναδοχής, 2 φωτογραφίες του γαϊδουριού και 2 επισκέψεις τον μήνα, με ραντεβού. Η δεύτερη επιλογή είναι 120 ευρώ τον χρόνο ή 60 ευρώ το εξάμηνο. Περιλαμβάνεται πιστοποιητικό αναδοχής, 2 φωτογραφίες του και 1 επίσκεψη τον μήνα. Οι επισκέψεις επιτρέπουν ένα ακόμα άτομο. Υπάρχει φυσικά και η επιλογή της κανονικής υιοθεσίας.

Επίσκεψη για δραστηριότητες με τα γαϊδουράκια

Μέσα στο site της Γαϊδουροχώρας, καθώς και στη σελίδα στο Facebook, θα βρεις διάφορες δραστηριότητες που οργανώνονται και γίνονται επισκέψεις από σχολεία, μάζεμα ελιάς, ορειβασία αλλά και απλή γνωριμία με αυτά τα υπέροχα υπομονετικά πλάσματα. Μπες και δες αναλυτικά τα προγράμματα αλλά και τους τρόπους επικοινωνίας.

Το reunion ενός άντρα και του γαϊδουριού του μετά την καραντίνα

Κι αν δεν έχεις πειστεί ακόμα για το πόσο δυνατή μπορεί να γίνει αυτή η σχέση, η ιστορία του Ismael Fernandez έκανε τον γύρο του κόσμου και μάς θύμισε πόσο μαγική είναι η σύνδεση που έχουμε με τα ζώα. Ο Ismael έχει έναν αδερφό, ο οποίος ζει κοντά σε ένα αγρόκτημα και μαζί του μένει η γλυκιά Baldomera. Υπό κανονικές συνθήκες, την επισκέπτεται μία φορά την εβδομάδα αλλά η καραντίνα τους κράτησε χώρια. Όταν ξεκίνησε η άρση των μέτρων, όλοι έτρεξαν στα μπαρ, αλλά ο Ismael έτρεξε να δεις την Baldo, όπως την αποκαλεί τρυφερά.

«Όταν την είδα, έβαλα τα κλάματα και έκανε κι εκείνη το ίδιο. Αν και περνάει όλο της τον χρόνο με τον αδερφό μου, ο οποίος την φροντίζει εξαιρετικά, είναι πιο χαρούμενη τώρα. Τα ζώα έχουν συναισθήματα. Έχουν ενσυναίσθηση. Για μένα, η Baldo είναι οικογένεια».

Exit mobile version