Γιατί μικροί και μεγάλοι λατρεύουν αυτή την πίτσα;
- 15 ΜΑΡ 2022
Θέλεις να μιλήσουμε για τις απολαύσεις της ζωής; Για αυτές που σου προκαλούν ένα αίσθημα κορεσμού και ευφορίας ενώ ταυτόχρονα σου γεμίζουν τον ουρανίσκο με υπέροχες γεύσεις. Ξέρουμε και οι δύο πως μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής είναι η λαχταριστή πίτσα που ψήνεται σε ξυλόφουρνο κι έρχεται αχνιστή στο τραπέζι σου.
Το quote που έχει γίνει viral κι όχι άδικα, λέει: «παραγγέλνω πίτσα, υπάρχει κάτι που δεν τρως; Το κουτί». Μπορεί να γελάς αλλά μόλις ειπώθηκε η μεγαλύτερη αλήθεια. Όλοι λατρεύουν την πίτσα. Μικροί και μεγάλοι την κατατάσσουν στα πιο αγαπημένα τους φαγητά.
Έχω πολύ ευχάριστα νέα να μοιραστώ. Στο Franco Manca θα βρεις αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα με ζουμερό ζυμάρι (η παρήχηση σε φέρνει όλο και πιο κοντά στη σιελόρροια) αργής ωρίμανσης με toppings προσεκτικά επιλεγμένα. Η πίτσα στο Franco Manca ξεχωρίζει πρώτα απ’ όλα για τις πρώτες ύλες της, αυτό να το λέμε.
Η ντομάτα της σάλτσας είναι βιολογικής καλλιέργειας και συλλέγεται στην ηφαιστειακή περιοχή του Βεζούβιου μια φορά τον χρόνο από εξειδικευμένο προσωπικό της αλυσίδας.
Το Franco Manca της λονδρέζικης value for money αλυσίδας έχει ανοίξει δύο εστιατόρια στην Αθήνα, σε Νέα Φιλαδέλφεια και Περιστέρι. Η πιτσαρία που ξεκίνησε από το Brixton το 1983 έγινε η μεγάλη αγάπη των Λονδρέζων και οδήγησε στο άνοιγμα 56 καταστημάτων σε όλη την Αγγλία.
Κι επειδή όπως είπαμε μικροί και μεγάλοι αγαπούν πίτσα, αυτό το σαββατοκύριακο είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να απολαύσει η οικογένεια μια ιταλική εμπειρία, κατευθείαν από την ηλιόλουστη Νάπολη.
Βιολογική ντομάτα, σκόρδο, ρίγανη και βασιλικός. Σάλτσα από τρούφα μανιταριού, μοτσαρέλα και ανάμεικτα μανιτάρια. Ελαφρώς καπνιστό πικάντικο σαλάμι, βιολογική ντομάτα, ιταλική μοτσαρέλα, καραμελωμένα κόκκινα κρεμμύδια, σπιτικό λάδι chilli του Franco και φρέσκος βασιλικός.
Αυτές είναι τρεις από τις οκτώ συνολικά πίτσες που θα βρεις στο Franco Manca. Δύο απλές σαλάτες με ελληνικά στοιχεία συμπληρώνουν το μενού. Μπορείς να επιλέξεις είτε τις αγκινάρες με ψητά ντοματίνια, μανούρι, πρασινάδες και ξηρούς καρπούς είτε τη σαλάτα με νούμπουλο Κέρκυρας και ανάμεικτα λαχανικά.
Κι επειδή είμαι τέτοιος άνθρωπος εγώ κι όταν τρώω κάτι πολύ ωραίο θέλω να το μοιράζομαι, σου λέω να δοκιμάσεις οπωσδήποτε μπουράτα σε προζυμένιο ψωμί, πικάντικη ‘nduja από τη Σπιλίνγκα, ψητά ντοματίνια και άγρια ρόκα. Θα με θυμηθείς και θα πιεις ένα ποτήρι Montepulciano Francesco Cirelli στην υγεια μου.
Ένα ταξίδι γεύσης για όλη την οικογένεια και κανένας δεν θα μείνει παραπονεμένος. Προζύμι 250 ετών, αλεύρι 100% ιταλικό και μια σφιχτή χειραψία με τη slow-rising sourdough πίτσα. Θα πας και θα ξαναπάς.
Και buon appetito!
Franco Manca
- Πλατεία Ελ. Βενιζέλου 2, Νέα Φιλαδέλφεια
- Παρασκευοπούλου 45, Περιστέρι
- @francomancagreece