ΕΞΟΔΟΣ

Γκαστόνε: Στο νέο στέκι του κέντρου η Paloma τραβιέται με γουρουνοπούλα και το Porn Star με αρβανίτικο τυρόψωμο

24media Ανδρέας Σιμόπουλος

Το Γκαστόνε άνοιξε στις 13 Μαΐου στο κέντρο της Αθήνας, αν και είχε προλάβει να γίνει talk of the town από πριν.

Η ομάδα του “Cookoovaya” ξαναχτυπά στην οδό Πραξιτέλους και δημιουργεί το Γκαστόνε, ένα μπαρ μέσα σε μία χασαποταβέρνα. Και αν αναρωτιέσαι για το ποιο πιάτο θα πρέπει να είναι η πρώτη δοκιμή σου, θα σου πω ότι η γουρουνοπούλα είναι ήδη το best seller του μαγαζιού, και θα τη βρεις σε τρεις διαφορετικές εκδοχές.


news247 / Ανδρέας Σιμόπουλος

Η γουρουνοπούλα του «Γκαστόνε» είναι μπουκιά και συγχώριο

Θέλεις να φας την απλή εκδοχή (όσο μπορείς να την πεις απλή) στη σούβλα, που συνοδεύεται με σάλτσα piccallili, τραγανή μέσα σε σάντουιτς ή σε rice bowl με αυγό ποσέ; Όποια και αν επιλέξεις, το μυστικό κρύβεται στην πρώτη ύλη- και εδώ είναι άριστης ποιότητας. Και αν σου ακούγεται περίεργο το να συνδυάσεις τη γουρουνοπούλα σου με κοκτέιλ, θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς. Στο Γκαστόνε θα πιεις σωστή Paloma αλλά και (το αγαπημένο μου) Porn Star.

Ο στόχος εξάλλου της ομάδας ήταν να δημιουργήσουν ένα all-day στέκι, που θα συνδυάζει την 80s αισθητική της χασαποταβέρνας με το σύγχρονο μπαρ και κάπως έτσι θα περιγράφαμε κι εμείς την ατμόσφαιρα του Γκαστόνε. Του τυχερού παπιού που φιλοδοξεί να γίνει το νέο στέκι σου, για after work drinks, πρώτο ραντεβού και σαββατιάτικες εξόδους.

Το μενού του «Γκαστόνε» δεν έχει μόνο κρέας

Διαβάζοντας για γουρουνοπούλα, θα υποθέτεις ότι δεν θα βρεις κάτι να φας, εσύ που είσαι χορτοφάγος ή ψάχνεις κάτι που να μην είναι κρέας. Και για εσένα έχει μεριμνήσει το Γκαστόνε. Κάνε στον εαυτό σου ένα δώρο και δοκίμασε τα μανιτάρια με τσιγαριαστούς ζωχούς και αυγολέμονο. Θα με θυμηθείς. Το αρβανίτικο τυρόψωμο, η μελιτζανοσαλάτα, οι πατάτες με αυγά (που έχουν ήδη γίνει γνωστά από το Base Grill) αλλά και grilled cheese (για την περίπτωση των after work drinks) είναι μερικές προτάσεις που απευθύνονται σε όλους τους ουρανίσκους.

Η ομάδα που σου φέρνει το casual dining

Η ομάδα του Γκαστόνε περίμενε έναν χρόνο για να ανοίξει, αλλά η πανδημία έβαλε φρένο (και) σε αυτό το σχέδιο. Ευτυχώς, αναμονή τέλος και πλέον μπορείς να επισκέπτεσαι όποτε θες το μαγαζί που σε μυεί στην τάση του casual dining και φέρνει ταρτάρ στο πιάτο σου, χωρίς να χρειάζεται να είσαι overdressed. «Ειδικά τώρα με τον κορονοϊό, η υποχρεωτικότητα του εστέτ έχει φύγει ανεπιστρεπτί. Ακόμα και το εστέτ το θέλουμε όχι για το θεαθήναι, αλλά για την υψηλότερη παροχή υπηρεσίας και για την ουσία του. Γιατί πρέπει να μιλάμε κάπως σε ένα εστιατόριο; Καλή απόλαυση, να το αποσύρω, τι θα φάει ο κύριος. Από πότε έχουμε πρωτόκολλο; Χάνεται η ουσία», είπε στο News247 και τη Μάρω Παρασκευούδη ο ιδιοκτήτης του Γκαστόνε, Κλεομένης Ζουρνατζής. Μαζί με τον Περικλή Κοσκινά και τους αδερφούς Σπύρο και Βαγγέλη Λιάκο, συμπληρώνουν την ομάδα που δεν χάνει.


news247 / Ανδρέας Σιμόπουλος

Πραξιτέλους 43 & Αγ. Μάρκου

210 3211455

Ωράριο λειτουργίας: 13:00-00:15

Exit mobile version