Γλυκό τριαντάφυλλο. Τόλμησε το!
- 16 ΜΑΡ 2016
To cookbox.gr σου προτείνει να φτιάξεις μόνη σου γλυκό τριαντάφυλλο. Η συνταγή είναι εύκολη και ο χρόνος που θα χρειαστείς για να την υλοποιήσεις δε θα είναι πάνω από μισή ώρα.
600 γρ. ροδοπέταλα ή 6 φλ.τσ.
450 ml νερό ή 2 φλ.τσ.
560 γρ. ζάχαρη η 2 1/2 φλ.τσ.
1 λεμόνι , 45 γρ από το χυμό του
100 γρ. μπουμπούκια τραντάφυλλου (δεμένα σε τουλπάνι)
1/2 παντζάρι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους (δεμένο σε τουλπάνι)
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Αριθμός ατόμων: 4
Διαλέγουμε τα γερά πέταλα και κόβουμε τη λευκή ή κίτρινη άκρη τους.
Πλένετε με κρύο νερό και τα βάζουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία με 2 φλιτζάνια νερό, μέχρι να μαλακώσουν περίπου για 6-8 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το δεματάκι με τα μπουμπούκια και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το παντζάρι. Ανακατεύουμε, μέχρι το γλυκό να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε και μετά αφαιρούμε και πετάμε το τουλπάνι με το παντζάρι.
Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό, αφαιρούμε το δεματάκι με τα μπουμπούκια, το στύβουμε και το πετάμε.
Γεμίζουμε μικρά αποστειρωμένα βαζάκια με το γλυκό και τα διατηρούμε στο ψυγείο επί 6 μήνες.
Tip: Επειδή τα πέταλα όταν βράζουν παίρνουν ένα κιτρινωπό χρώμα, χρησιμοποιούμε ωμό παντζάρι ή κάποιο φυτικό χρώμα, ώστε το γλυκό μας να πάρει ωραίο ρόδινο χρώμα.