Γλυκοπατάτες που θα σε ξετρελάνουν
- 6 ΜΑΙ 2015
Όταν μαγειρεύουμε γλυκοπατάτες η βιταμίνη C, αυξάνεται και σου δίνει το 1/4 της ημερήσιας ποσότητας που χρειάζεται ο οργανισμός σου, για αυτό και εμείς παθαίνουμε εμμονή με τις τηγανητές τραγανές πατάτούλες. Μιαμ μιαμ.
Αυτό όμως που θα τις κάνει ξεχωριστές είναι το κάρυ! Τις πηγαίνει σε άλλο επίπεδο και τις κάνει πιο πικάντικες!
Κάρυ-Πικάντικες Γλυκοπατάτες
Υλικά
2 μεγάλες γλυκοπατάτες, σε μικρά κομματάκια
2 κουταλάκια του γλυκού λάδι Canola
2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας: 70 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220οC.
Βεβαιωθείτε πως οι γλυκοπατάτες είναι στεγνές και σκουπίστε τες με χαρτί κουζίνας αρκετές φορές. Μην το αμελήσετε γιατί παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για να γίνουν οι πατάτες τραγανές.
Καλύψτε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάλτε μέσα τις γλυκοπατάτες, το λάδι,τη σκόνη κάρυ, τον κουρκουμά, τον σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι και το πιπέρι. Εάν θέλετε ρίχνετε και κόκκινο πιπέρι για να γίνει ακόμα πιο πικάντικο. Απλώστε τις πατάτες σε ένα ενιαίο στρώμα και ψήστε μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν ελαφρά, 25-35 λεπτά. Συνταγή για 4 μερίδες.
Σερβίρεται ζεστό με σάλτσα Πορτοκάλι- Κύμινο και γιαούρτι
Σάλτσα Πορτοκάλι- Κύμινο και γιαούρτι
Υλικά
½ φλιτζάνι απλό 2% ελληνικό γιαούρτι
½ κουταλάκι κύμινο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ μέχρι να δέσουν καλά.
Σερβίρεται με τις Κάρυ-Πικάντικες Γλυκοπατάτες