ΣΥΝΤΑΓΗ

Γρανίτα φράουλα: Φτιάξε στο σπίτι το πιο δροσιστικό επιδόρπιο

123rf

Το Tastyday.gr φτιάχνει γρανίτα φράουλα και μας μαθαίνει την πιο εύκολη συνταγή για να το δοκιμάσεις σπίτι.

Υλικά

1 κιλό φράουλες ώριμες

2 φλιτζάνια νερό

2 φλιτζάνια ζάχαρη

χυμό από μισό λεμόνι

δύο τρία φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένεις, καθαρίζεις και πολτοποιείς τις φράουλες στο μούλτι. Μετράς 4 φλιτζάνια από τον πολτό και τον βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ, αφού προηγουμένως τον σουρώσεις.

Στο μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι βάζεις το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για να γίνει το σιρόπι. Αν θέλεις, προσθέτεις και δύο τρία φύλλα δυόσμου. Μόλις δέσει το σιρόπι βγάζεις τον δυόσμο και το αφήνεις να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια, το προσθέτεις στον πολτό της φράουλας, μαζί με το χυμό του λεμονιού.

Βάζεις το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να παγώνει, το βάζεις στο μίξερ και το χτυπάς να αφρατέψει. Το ξαναβάζεις στην κατάψυξη και μετά από περίπου δύο ώρες, το ξαναβγάζεις και το ξαναχτυπάς. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία τουλάχιστον τρεις φορές. Μετά από περίπου έξι ώρες, η γρανίτα θα είναι έτοιμη.

 

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Παρφέ σοκολάτα

Σπιτικό παγωτό φράουλας

Παγωτό καραμέλα των παιδικών μου χρόνων

Exit mobile version