ΓΛΥΚΑ

Γρήγορη συνταγή για μπουγάτσα

To cookbox.gr και ο Χρήστος Τζιέρας, σου δείχνουν τον τρόπο να φτιάξεις γρήγορα μια γευστική μπουγάτσα με τα χεράκια σου.

ΥΛΙΚΑ

6 φύλλο κρούστας

2000 ml. γάλα

200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ( 2 κούπες)

440 γρ. ζάχαρη ( 2 κούπες)

2 βανίλιες

2 αβγά

60 γρ. βούτυρο λιωμένο ( αγελαδινό ή πρόβειο)

2 κ.γ. κανέλα σκόνη για το πασπάλισμα ή περισσότερο αν χρειαστεί

40 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Χρόνος προετοιμασίας: 40′

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη.

Μόλις το γάλα αρχίσει να βράζει ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.

Μόλις η κρέμα μας δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και μετά από 3 λεπτά ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες ανακατεύοντας πολύ γρήγορα.

Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα φύλλα σταυρωτά ένα-ένα, βουτυρώνοντας το καθένα πάρα πολύ καλά.

Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και την στρώνουμε.

Κλείνουμε τα φύλλα και τα βουτυρώνουμε πάλι από πάνω.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Αναποδογυρίζουμε την μπουγάτσα μας σε ένα δίσκο, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για πιο έντονη γεύση πρόβειο ή γίδινο γάλα, όπως επίσης αντί για σκόνη βανίλια να βάλουμε βανίλια Μαγαδασκάρης.

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Καραμελωμένα καρύδια

Ψητές μπανάνες με παγωτό βανίλια