Γρήγορη συνταγή για μπουγάτσα
- 17 ΣΕΠ 2015
To cookbox.gr και ο Χρήστος Τζιέρας, σου δείχνουν τον τρόπο να φτιάξεις γρήγορα μια γευστική μπουγάτσα με τα χεράκια σου.
6 φύλλο κρούστας
2000 ml. γάλα
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ( 2 κούπες)
440 γρ. ζάχαρη ( 2 κούπες)
2 βανίλιες
2 αβγά
60 γρ. βούτυρο λιωμένο ( αγελαδινό ή πρόβειο)
2 κ.γ. κανέλα σκόνη για το πασπάλισμα ή περισσότερο αν χρειαστεί
40 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Χρόνος προετοιμασίας: 40′
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
Μόλις το γάλα αρχίσει να βράζει ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Μόλις η κρέμα μας δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και μετά από 3 λεπτά ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες ανακατεύοντας πολύ γρήγορα.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα φύλλα σταυρωτά ένα-ένα, βουτυρώνοντας το καθένα πάρα πολύ καλά.
Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και την στρώνουμε.
Κλείνουμε τα φύλλα και τα βουτυρώνουμε πάλι από πάνω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε την μπουγάτσα μας σε ένα δίσκο, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.
Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για πιο έντονη γεύση πρόβειο ή γίδινο γάλα, όπως επίσης αντί για σκόνη βανίλια να βάλουμε βανίλια Μαγαδασκάρης.