ΠΑΤΑΤΕΣ

Η απόλυτη βραδινή “γουρουνιά”

Αυτό το φαγητό έχει δύο τρία αγαπημένα μας υλικά: Πατάτες, αυγά και θερμίδες. Το τρώμε χωρίς τύψεις και καλή μας απόλαυση.

Τα Υλικά

1 κιλό πατάτες καθαρισμένες

1/2 φλιτζάνι τριμμένο pecorino

10 κρόκους αυγών, χωρισμένοι από το ασπράδι

200 γραμ. πανσέτα σε φέτες

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Η Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Και βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Βάζουμε τις πατάτες σε μία μεγάλη κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με κρύο νερό. Προσθέτουμε δύο κουταλιές τις σούπας αλάτι. Αφήνουμε να πάρουν βράση σε υψηλή θερμοκρασία και μόλις πάρουν χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά.

Στραγγίζουμε τις πατάτες και κρατάμε 3/4 του φλιτζανιού από το νερό αυτό. Κόβουμε τις πατάτες και τις περνάμε μέσα από το μούλτι.

Βάζουμε τις πανσέτες σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και τις αφήνουμε μέχρι να γίνουν τραγανές (περίπου 8 λεπτά). Τις βγάζουμε, τις κόβουμε κομματάκια, αλλά κρατάμε το λίπος.

Ρίχνουμε μέσα στις πατάτες 1/4 του φλιτζανιού από το λίπος, τις κομμένες πανσέτες, το πεκορίνο και το νερό που κρατήσαμε. Ρίχνουμε λίγο αλάτι. Στη συνέχεια βάζουμε 4 κρόκους μέχρι να ανακατευθούν καλά.

Φτιάχνουμε έξι “φωλιές” με τις πατάτες μας (περίπου 1 φλιτζάνι η κάθε φωλιά) και τις τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα. Με ένα κουτάλι πατάμε λίγο στο κέντρο τους. Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε σε κάθε μίας το κέντρο από έναν κρόκο και ψήνουμε για 2 με 3 λεπτά ακόμα.

Καλή μας όρεξη.