H Emma Corrin είναι η μόνη ντετέκτιβ που μετράει στο ΤΕΛΕΙΟ «Φόνος στην άκρη του κόσμου»
- 26 ΝΟΕ 2023
Δημιουργημένο από τους Brit Marling και Zal Batmanglij (αν έχεις δει το The East και τη σειράρα που δεν καταλάβαμε ποτέ γιατί έκοψε το Netflix, The OA, ξέρεις), το Α Murder at the End of the World (Φόνος στην άκρη του κόσμου) είναι το νεο τηλεοπτικό θρίλερ/ whodunit που αξίζει να δεις. Και ο λόγος είναι η πρωταγωνίστρια του, ο Ηρακλής Πουαρό της Gen Z, η Emma Corrin. Δεν ταιριάζουν οι ψύχραιμες αντιδράσεις στο girl (nonbinary) crush που έλειπε από την φετινή τηλεοπτική σεζόν.
Emma Corrin: Πιο χάκερ από τον Σέρλοκ Χολμς
Είδαμε τα 3 πρώτα επεισόδια που είναι ήδη διαθέσιμα στο Disney+. Τα νέα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα κάθε Τρίτη. Φυσικά, ακύρωσα κάθε υπόσχεση για ποτό προκαταβολικά (7 επεισόδια είναι, αν κρατηθείτε θα κάνετε το καλύτερο χριστουγεννιάτικο binge). Οι LA Times αποκαλούν την Emma Corrin τον Σέρλοκ Χολμς της Gen Ζ, υπονοώντας ότι παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει ήδη ξεχωρίσει με τις ικανότητές της να εξιχνιάζει σκοτεινές και άλυτες υποθέσεις.
Η Emma Corrin έκανε τα whodunit λίγο πιο ΑΙ
H Emma Corrin λαμβάνει μια πρόσκληση για ένα καταφύγιο στην Ισλανδία με οικοδεσπότη τον εκκεντρικό Andy Ronson (Clive Owen), τον πιο διάσημο μεγιστάνα της τεχνολογίας στον κόσμο. Η πρόσκληση παρέχεται από τον Ray, τον ειδικό AI του Ronson, ορατό μόνο μέσω των γυαλιών VR που της έχει παραδώσει ο Ronson. Τον υποδύεται ο διάσημος αφηγητής ηχητικών βιβλίων Edoardo Ballerini.
Στο A Murder at the End of the World (Φόνος στην άκρη του κόσμου), ο Clive Owen είναι άλλος ένας τηλεοπτικός «βασιλιάς της τεχνολογίας», ο Andy Ronson (προφανέστατα ο Elon Musk), ένας δισεκατομμυριούχος που προσκαλεί μια ομάδα αποτελούμενη από τους πιο έξυπνους παίκτες στην τεχνολογία σε ένα καταφύγιο (ένα πολυτελές ξενοδοχείο που χτίστηκε από τον Ronson ως πιθανό καταφύγιο από την κλιματική καταστροφή, αριστούργημα του σκανδιναβικού μινιμαλισμού) στην άγρια φύση της Ισλανδίας, όπου φαινομενικά μιλούν για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας.
Ο καλεσμένος που δεν περίμενε η Emma Corrin να δει εκεί, είναι ο Bill, ο οποίος μετά τον χωρισμό τους έγινε διάσημος καλλιτέχνης που ειδικεύεται στην κριτική της τεχνολογίας.Δεν δέχομαι συγκρίσεις με το Glass Onion: A Knives Out Mystery του Netflix.
Σε ένα συμπόσιο σχετικά με τον «ρόλο της τεχνολογίας στη διασφάλιση ενός ανθρώπινου μέλλοντος», που διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από τον Ronson και τη σύζυγό του, Lee Anderson (την υποδύεται η Brit Marling), τους απασχολεί η κλιματική κρίση, οι κλιματικοί πρόσφυγες και η μαζική εξαφάνιση της άγριας φύσης. Ουσιαστικά όμως, θα δεις μια σειράρα που μιλά για την τεχνητή νοημοσύνη, τη ρομποτική, τη βία κατά των γυναικών και -κυρίως- την κατάχρηση εξουσίας.
Η Emma Corrin υποδύεται την Darby Hart, μια 24χρονη “Gen Z Sherlock Holmes” που έχει γράψει ένα true crime βιβλίο, με τον τίτλο The Silver Doe, βασισμένο στις περιπέτειές της με τον πρώην φίλο της Bill (Harris Dickinson). Οι δυο χάκερς κι ερασιτέχνες digital ντετέκτιβ χρησιμοποίησαν τις δεξιότητές τους στο hacking για να εντοπίσουν έναν κατά συρροή δολοφόνο. Στην Αμερική, υπάρχουν χιλιάδες άγνωστα πτώματα, πολλά από αυτά θύματα δολοφονιών, πολλά από αυτά, γυναίκες.
Ένας από τους καλεσμένους του συμποσίου βρίσκεται νεκρός και μόνο η Emma Corrin πιστεύει ότι πρόκειται για δολοφονία. Κι εκεί, ξεκινά να ξεδιπλώνεται το πιο σύγχρονο whodunit της σεζόν. Περισσότεροι επισκέπτες πεθαίνουν κάτω από αμφίβολες συνθήκες και η αναπόφευκτη καταιγίδα φτάνει, φέρνοντας όχι μόνο μια χιονοθύελλα, αλλά και μια χιονοστιβάδα για να αποκόψει το ξενοδοχείο και τους ενοίκους του από τις Aρχές.
Είναι όμως βασισμένο στην πιο κλασική συνταγή τους είδους, Άγκαθα Κρίστι βγαίνεις. Τα τηλέφωνα δεν δουλεύουν, μια άγρια καταιγίδα κάνει τους δρόμους απροσπέλαστους, οι συγκεντρωμένοι καλεσμένοι πρέπει να καταλάβουν μόνοι τους ποιος είναι ο δολοφόνος. Ναι, η υποθεση θυμίζει την Ποντικοπαγίδα της Αγκάθα Κρίστι. Περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η ανατροπή.
Τώρα ξέρουμε πώς θα ήταν μια υπόθεση της Άγκαθα Κρίστι αν ήταν στιλιζαρισμένο cyber-noir για τον μισογυνισμό και την τεχνολογία.