EMMA STONE

Η Emma Stone αποκάλυψε ότι “ικέτεψε” τον Γιώργο Λάνθιμο για το ρόλο στο “The Favourite”

«Δεν νομίζω ότι ο Γιώργος Λάνθιμος είχε στο μυαλό του κάποια Αμερικανίδα ηθοποιό για την ταινία και κυρίως γι' αυτόν το ρόλο». Η Emma Stone, όπως η ίδια αποκαλύπτει στο Hollywood Reporter, όταν ολοκλήρωσε την ανάγνωση του σεναρίου του "The Favourite", «ικέτευσε για το ρόλο της Abigail». Αυτά και αρκετά ακόμα υπέροχα αποκαλυπτικά μαθαίνουμε από την κοινή συνέντευξη των πρωταγωνιστριών και του Έλληνα σκηνοθέτη της ταινίας που έχει ήδη τεθεί σε οσκαρική τροχιά.   

«Σεξ. Ψέματα. Προδοσία. Όσκαρ;» είναι το ερώτημα που θέτει το λαμπερό εξώφυλλο του το Hollywood Reporter. Τα κορίτσια του Γιώργου Λάνθιμου, Olivia Colman, Rachel Weisz και Emma Stone ποζάρουν υπερήφανα και μιλούν για την ταινία και τον καλλιτέχνη που τους ένωσε.

«Αρχικά δεν ήμουν σίγουρη ότι ήθελα να παίξω στην ταινία» παραδέχεται η Stone. Σκεφτόμουν ότι θα με είχαν σκεφτεί σαν το “γλυκό κορίτσι”, το “θύμα”, “την υπηρέτρια”. Και μετά διάβασα τις πρώτες 30 σελίδες. ;Oσο το σενάριο εξελισσόταν, γινόταν όλο και περισσότερο μία ιστορία σαν εκείνη του “Όλα για την Εύα”. Όταν το τελείωσα, ικέτεψα για το ρόλο. Ο Λάνθιμος που είπε ότι θα μπορούσα να περάσω από ακρόαση, αφού πρώτα έκανα μαθήματα αγγλικής προφοράς με καθηγητή». Μαθαίνουμε επίσης πως η σκηνή στην οποία εμφανίζεται γυμνή από τη μέση και πάνω- η πρώτη της καριέρας της- ήταν δικός της αυτοσχεδιασμός.

Όσο για τη Rachel Weisz, μαθαίνουμε ότι δεν ήταν εκείνη, αλλά η Kate Winslet η πρώτη επιλογή του Γιώργου Λάνθιμου για το ρόλο της Lady Sarah. Ωστόσο δεν πήγε καλά, οπότε ήρθε σε επαφή με την Cate Blanchett, με την οποία δεν τα βρήκαν εξαιτίας κακού timing. Και τότε ο ρόλος ανατέθηκε σ’ εκείνη, με την οποία είχαν ξανασυνεργαστεί στον «Αστακό».

Όσο για την Olivia Colman, η οποία σύμφωνα με τους κριτικούς αξιώνει ερμηνευτικό θρίαμβο για το “The Favourite”, απάντησε στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν η ταινία είναι μισογυνική και προκλητική κάπως έτσι: «Πώς μπορεί μία ταινία που δείχνει πως και οι γυναίκες κάνουν ό,τι ακριβώς κάνουν οι άντρες – κλάνουν και ξερνούν και μισούν και αγαπάνε και μηχανορραφούν και πληγώνονται – πώς μπορεί αυτό να υπονομεύει τις γυναίκες; Όλοι είμαστε ίδιοι. Έχουμε πολλαπλά πρόσωπα, πολλά επίπεδα, σιχαμερά και υπέροχα και δυναμικά και αδύναμα και βρώμικα και θαυμάσια».