Η πιο εύκολη συνταγή για λαχταριστή μακαρονάδα πουτανέσκα
- 28 ΣΕΠ 2016
Τα μακαρόνια είναι ένα βαθιά παρεξηγημένο φαγητό και οι περισσότεροι τα αποφεύγουμε γιατί πιστεύουμε ότι θα μας γεμίσουν περιττές θερμίδες που θα πάνε και θα στρογγυλοκαθίσουν σε σημεία που δεν θέλουμε.
Η αλήθεια είναι πως αν ακολουθείς την φιλοσοφία ”τρώω από όλα τα φαγητά αλλά σε φυσιολογικές ποσότητες” δεν υπάρχει λόγος να αγνοείς επιδεικτικά ένα λαχταριστό πιάτο μακαρόνια- και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια πουτανέσκα φρέσκα (ναι, αυτό είναι ακριβώς το όνομα της).
Τι θα χρειαστείς για να απολαύσεις απόψε μια τέτοια μακαρονάδα;
Υλικά
450 γρ. ριγκατόνι
450 γρ. στήθος κοτόπουλου
450 γρ. ντομάτες (ψιλοκομμένες)
1/4 φλ. ελιές καλαμάτας (ψιλοκομμένες)
1/4 φλ. φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
2 κ.σ κάπαρη (μπορείς να βρεις σε βαζάκι έτοιμη καθαρισμένη στα σούπερ μάρκετ)
3 κ.σ ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο λιωμένες στο γουδί
1 κ.σ ξύδι από κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και ψήνεις στο γκριλ για 15 με 20 λεπτά το κοτόπουλο,το οποίο έχεις αλατοπιπερώσει και περάσει με μια κουταλιά λάδι. Στο μεταξύ βράζεις τα μακαρόνια και ανακατεύεις τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ (ντομάτες, ελιές, μαϊντανός, κάπαρη, σκόρδο, λαδόξυδο και αλάτι). Μόλις ετοιμαστεί το κοτόπουλο το κόβεις σε σχετικά μεγάλα κομμάτια και το ανακατεύεις με τα μακαρόνια και τα υπόλοιπα λαχανικά. Τόσο απλά!