Η πιο τέλεια συνταγή για brunch περιέχει πατάτες
- 19 ΜΑΡ 2016
Το brunch τρώγεται μια σχεδόν ιδανική ώρα για να βάλεις ό,τι υλικό θες. Δεν είναι ούτε πολύ νωρίς για να περιέχει ας πούμε λουκάνικο, αλλά ούτε και πολύ αργά για να έχει τη μορφή του τοστ.
Για τον λόγο αυτό, διαλέξαμε μια πεντανόστιμη συνταγή με πατάτες και μπέικον για να φτιάχνεις κάθε μέρα που έχεις χρόνο για ένα σπιτικό γεύμα γύρω στις 12. Δεν είναι δύσκολη, είναι πεντανόστιμη και γενικά με ευχαριστείς αργότερα (και στείλε κι ένα ταπεράκι Συγγρού 166, στα γραφεία μας).
Υλικά
3-4 μεγάλες κόκκινες πατάτες
3 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας. λάδι τρούφας
1/3 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τις πατάτες σε κρύο νερό. Τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τις πατάτες και κοιτάζουμε να έχουν καλυφθεί πλήρως με λάδι. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες να είναι μαγειρεμένες και τραγανές.
Αφαιρούμε προσεκτικά τις πατάτες από την κατσαρόλα και τις τοποθετούμε πάνω σε ένα τηγάνι που έχουμε καλύψει με χαρτί κουζίνας. Μόλις κρυώσουν λίγο, πετάμε τις πατάτες σε λάδι τρούφας και τυρί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε με λίγη επιπλέον παρμεζάνα στην κορυφή. Νομ νομ!