ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Η σπιτική συνταγή sauce για την πιο νόστιμη ceasar’s salad

Pexels

Το μυστικό για την πιο λαχταριστή σαλάτα του Καίσαρα σαφώς δεν είναι το μαρούλι- τι λάθος μπορεί να πάει στο να κόψεις 5 φύλλα πρασινάδας;- ούτε το κρουτόν. Όλα εξαρτώνται από το κοτοπουλάκι, δηλαδή να είναι καλοψημένο κι όχι ωμό ή σκληρό και φυσικά από τη sauce. Αν δεν είναι πετυχημένη η sauce, τότε η σαλάτα είναι αγνώστου ταυτότητας. Ίσως μια απλή κοτοσαλάτα.

Η παρακάτω συνταγή είναι δοκιμασμένη κι έχει γνωρίσει τον θαυμασμό και την αποθέωση πάνω σε αρκετά τραπέζια.

Υλικά

4 κ.τ.σ. μαγιονέζα (light ή κανονική)

2 κ.τ.σ ελαιόλαδο

1/2 σκελίδα σκόρδο (ή παραπάνω, ανάλογα με το πόσο μυρωδάτη την θες)

150 γραμμάρια παρμεζάνα

1 κ.τ.σ. λευκό ξύδι

1/2 λεμόνι

Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζεις όλα τα υλικά στο μίξερ και ανακατεύεις. Τόσο απλά. Αν βγει πολύ πηχτή, προσθέτεις μαγιονέζα και λαδάκι.

Η επιτυχία είναι εγγυημένη. Καλή όρεξη 😉