Η συνταγή για αυγά που θα απογειώσουν το brunch σου
- 10 ΔΕΚ 2017
Είναι μια από αυτές τις μέρες που θέλεις να κακομάθεις τον εαυτό σου; Μήπως νιώθεις την ανάγκη να γευτείς ένα πρωινό διαφορετικό από τα άλλα, γιατί πόση βρώμη με φρούτα και γάλα 2% να αντέξει ένας άνθρωπος πια; Μην αγχώνεσαι. Εδώ είμαστε εμείς, καθώς εντοπίσαμε τη συνταγή με αυγά που θα απογειώσει τα brunch σου.
Όχι, δεν μιλάω για τηγανητά αυγά και μπέικον- αυτή η συνταγή εξάλλου θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.
*να πέσει το gif παρακαλώ*
Η συνταγή που ακολουθεί περιλαμβάνει μια κούπα, υλικά που έχεις στο ντουλάπι και φούρνο μικροκυμάτων. Ναι, μπορείς να απολαύσεις αυγά μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς να λερώσεις ούτε ένα τηγάνι!
Υλικά
2 φέτες μπέικον
1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα ή τυρί προβολόνε ή και mix αυτών
2 αυγά μέτρια
5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
αλάτι, πιπέρι
φύλλα βασιλικού για διακόσμηση
1 μεγάλη κούπα ή μικρά πήλινα πυρίμαχα μπολάκια
(προαιρετικά) σάλτσα πέστο
Εκτέλεση
1. Βάλε τις φέτες μπέικον μέσα στο σκεύος σου, πιέζοντάς τις λίγο για να βγάλουν λίπος στην επιφάνειά τους και στη συνέχεια ρίξε λίγο τυρί.
2. Σπάσε τα αυγά μέσα και πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα πέστο, μαζί με τα ντοματίνια.
3. Αλατοπιπέρωσε και βάλε το σκεύος στο μικροκυμάτων, σκέπασέ το με το ειδικό καπάκι που έχει ο φούρνος και μαγείρεψέ το για 1μιση λεπτό ή μέχρι να δεις ότι το αυγό έγινε άσπρο. Ψήσε για ακόμα 20” αν χρειαστεί. Ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, οπότε να σιγουρευτείς ότι το αυγό είναι μαγειρεμένο.
Σέρβιρε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και έξτρα πιπέρι.