Η συνταγή για porridge που θα αλλάξει τα πρωινά σου
- 4 ΑΠΡ 2017
Η μαμά σου επέμενε να τρως πρωινό και οι διατροφολόγοι λένε ξανά και ξανά ότι δεν πρέπει να παραλείπουμε αυτό το σημαντικό γεύμα, αν θέλουμε να αποκτήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή. Εδώ που τα λέμε, οι περισσότεροι ξεχνάνε το πρωινό κυρίως γιατί δεν προλαβαίνουν να το ετοιμάσουν, ωστόσο αυτή η συνταγή για το θρεπτικό porridge γίνεται τόσο γρήγορα που σίγουρα θα σου αλλάξει γνώμη.
Σε περίπτωση που έχεις βαρεθεί να ξεκινάς την μέρα σου με μια φρυγανιά ή μια μπανάνα, ήρθε η ώρα να μάθεις την πιο απλή αλλά ταυτόχρονα λαχταριστή συνταγή, που θα σου λύσει τα χέρια και θα σου προσφέρει υπέροχα πρωινά.
Υλικά (για το porridge)
50 γρ. νιφάδες βρώμης
350 ml. γάλα ή νερό (μπορείς να τα συνδυάσεις)
λίγο αλάτι
Φρέσκα φρούτα (φράουλες, μούρα, μπανάνα, ακτινίδιο)
Κανέλα
Υλικά για τη σως γιαουρτιού
Γιαούρτι 2%, λίγο γάλα και 2 κ.γ μέλι
Εκτέλεση
Ζέστανε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα/ νερό και τη βρώμη σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το αλάτι και ανακάτεψε συνέχεια για να μην κολλήσει μέχρι να δεις ότι χυλώνει.
Tip: Μπορείς βέβαια να κάνεις το ίδιο πράγμα και στο μικροκυμάτων, τοποθετώντας όλα τα υλικά σε ένα πυρίμαχο μπολ και αφήνοντάς το στο Max για 5 λεπτά.
Tip: Για έξτρα γεύση μπορείς να ρίξεις μέσα στο μείγμα κανέλα ή/ και κακάο, μπανάνα
Σέρβιρε το porridge με φρεσκοκομμένα φρούτα, κανέλα και σως γιαουρτιού για έξτρα γεύση.