Η συνταγή για το απόλυτο (gluten free) banana bread που πρέπει να δοκιμάσεις
- 8 ΟΚΤ 2016
Λατρεύεις τα κέηκ και πεθαίνεις για μπανάνες και σοκολάτα αλλά σκέφτεσαι τις θερμίδες; Σε καταλαβαίνουμε ΑΠΟΛΥΤΑ για αυτό και βρήκαμε μια λαχταριστή συνταγή για banana bread- ό,τι καλύτερο μετά το κέηκ της μαμάς σου.
Αν λοιπόν δεν έχεις φτιάξει ξανά banana bread να σου πω ότι (χάνεις και) θα το λατρέψεις, γιατί είναι αφράτο και ταιριάζει τέλεια με τον καφέ σου το πρωί- άσε που αυτή η συνταγή θα σου επιτρέψει να τρως χωρίς τύψεις, δεν το λες και λίγο!
Υλικά
280 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
1 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
1 1/2 κ.γ κόμμι ξανθάνης
1/2 κ.γ αλάτι
2 μεγάλα αυγά
175 γρ. ζάχαρη καρύδας
1/2 κούπα λάδι καρύδας
1 βανίλια (τη σκόνη)
1/2 κούπα γιαούρτι
1/2 κούπα κομμάτια σοκολάτας
3/4 κούπας λιωμένη μπανάνα
1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
βρώμη για το τελείωμα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 350 βαθμούς κελσίου, βουτυρώνεις και αλευρώνεις το ταψί σου.
2. Ανακατεύεις σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το κόμμι ξανθάνης και το αλάτι.
3. Χτυπάς τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι με το μίξερ για 2 λεπτά. Προσθέτεις τη βανίλια, το γιαούρτι και τις μπανάνες για άλλα δύο λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.
4. Προσθέτεις το μισό από το πρώτο μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύεις για 30” και στη συνέχεια βάζεις το υπόλοιπο και χτυπάς για άλλα 30”.
5. Ρίχνεις τη σοκολάτα και την μπανάνα και ανακατεύεις με σπάτουλα μέχρι να ανακατευτεί καλά το μείγμα και το βάζεις στο ταψί τελειώνοντας με μερικές νιφάδες βρώμης.
6. Ψήνεις το banana bread σου για 55 με 60 λεπτά και το βγάζεις όταν η οδοντογλυφίδα που βυθίζεις μέσα του βγει καθαρή.