ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Η συνταγή για το (πιο πρόστυχο) cheesecake που πρέπει να δοκιμάσεις

Αν με ρωτούσαν ποιο γλυκό θα μπορούσα να τρώω σε όλη μου τη ζωή χωρίς να βαρεθώ ποτέ, η απάντηση- χωρίς κανένα δισταγμό, θα ήταν ''cheesecake''. Αυτό το γλυκό θεωρώ ότι είναι το καλυτερότερο του σύμπαντος (καθόλου υπερβολική) για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ταυτόχρονα γλυκό και αλμυρό, ενώ μπορεί να γίνει με δεκάδες διαφορετικούς και το ίδιο απολαυστικούς τρόπους. Δεν με πιστεύεις; Δες τη συνταγή που ακολουθεί και θα καταλάβεις.

Υλικά

1 πακέτο έτοιμη ζύμη για μπισκότο

20 μπισκότα Oreo (και μερικά ακόμα σπασμένα για topping)

450 γρ. τυρί κρέμα

1/2 φλ. ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

1/2 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

Ζεστή καραμέλα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 160 βαθμούς και απλώνεις καλά την έτοιμη ζύμη σε ένα πυρέξ/ ταψί το οποίο έχεις αλείψει με βούτυρο ή του έχεις βάλει αντικολλητικό χαρτί.

2. Προσθέτεις τα 20 σπασμένα μπισκότα Oreo και αφήνεις το πυρέξ στην άκρη.

3. Σε ένα μπολ ανακατεύεις το τυρί, τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και το αλάτι και ρίχνεις το μείγμα πάνω από τα μπισκότα. Προσθέτεις μερικά ακόμα σπασμένα μπισκότα για toppping και ψήνεις για 35- 40 λεπτά.

4. Βάζεις το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες (ιδανικά όλο το βράδυ) ώστε να παγώσει καλά. Το κόβεις σε μερίδες και προσθέτεις ζεστή καραμέλα. Έτοιμο!

Σε περίπτωση που δεν πείστηκες δες και το βίντεο που ακολουθεί!

Exit mobile version